– Mange tviler på at vi skal klare å kvalifisere oss for Champions League - det er motivasjon i seg selv

Harvey Elliott er opptatt av at fremgangen som Liverpool viste mot Everton og Newcastle ikke skal bli glemt på grunn av tapet for Real Madrid.

Premier League-tabellen er fortsatt ikke lystig lesning for Liverpool-supportere. Med 16 kamper igjen å spille er Liverpool nede på åttendeplass, og det er sju poeng opp til Tottenham på fjerdeplass. Spurs har imidlertid spilt to kamper mer enn Liverpool, så det er håp i hengende snøre.

– Det er mange som tviler på at vi skal klare å kvalifisere oss til Champions League, og dette faktum fungerer som motivasjon for oss til å bevise at folk tar feil, sier Harvey Elliott til Liverpoolfc.com.

Han er svært opptatt at av 5-2-tapet for Real Madrid ikke skal få ødelegge den gode stemningen som var i laget etter de fine seirene over Everton og Newcastle. Midtbanespilleren ser på lørdagens kamp mot Crystal Palace som en ny mulighet til å få skuta på rett kjøl igjen.

– Kampen mot Palace er en ny mulighet til å rette på inntrykket. Du kan ikke dvele for mye ved nederlag, akkurat som du ikke skal juble for høyt over seiere, for det er alltid en ny kamp rett rundt hjørnet, og du må forberede deg til den. Det er eksakt hva vi gjør. Det blir en tøff kamp mot Palace, men forhåpentligvis kan vi vinne igjen.

Vi må faktisk helt tilbake til 2014 for å finne Crystal Palace sin siste seier over Liverpool på Selhurst Park. Da vant vertene 3-1. Liverpool har med andre ord aldri tapt på Selhurst Park med Jürgen Klopp ved roret.

– Kampene mot Everton og Newcastle var utrolig bra kamper sammenlignet med de øvrige prestasjonene våre denne sesongen. Da viste vi glimt av det vi leverte forrige sesong og sesongen før det igjen. Vi lignet på oss selv igjen. Derfor er det viktig at vi ikke lar oss trekke ned av tapet for Real Madrid, selv om det irriterer oss. Dette er fotball, og du må prøve å gjøre ditt beste i hver kamp. Det forbereder vi oss på å gjøre mot Palace også. Det blir en ny tøff kamp på lørdag. Selhurst Park er et vanskelig sted å reise til, så vi trenger en ny god prestasjon for å få et godt resultat.

Når dommer Darren England blåser i gang oppgjøret på Selhurst Park med det sene avsparket klokken 20.45 lørdag kveld, vil vertene være smertelig klar over at de ikke har vunnet noen av sine fem siste oppgjør mot Liverpool. Disse kampene har nemlig endt med fire Liverpool-seiere, og 1-1 i det eneste oppgjøret mellom klubbene tidligere denne sesongen. Før dette vant Liverpool i tur og orden 3-1 (på Selhurst Park), 3-0, 2-0 og 7-0(!) (på Selhurst Park).

Tror på en god resultatrekke på tampen av sesongen

Elliott gleder seg over at Premier League-tabellen ser bedre ut igjen etter seks poeng på de to siste kampene, mot Everton og Newcastle. Han påpeker at spillerne har et mål i horisonten, og mener at laget er i stand til å grave dypt for å få i stand en resultatrekke som kan føre til at målet kan nås.

– For oss er det motivasjon å bevise at folk tar feil av oss. Mange tviler at vi skal klare å kvalifisere oss til Champions League. De tviler på at vi skal komme høyt på tabellen. De tviler på at vi skal ta oss videre i Champions League. For oss fungerer dette alltid som ekstra motivasjon. Vi skal bevise at folk tar feil. Vi skal gå ut og ha det morsomt på banen. Vi skal ta disse utfordringene på strak arm. Som spillere får vil muligheten til å gå ut på banen og lære igjen og igjen, på ulike stadier og under ulike forhold. Nå motiveres vi av muligheten til å rette på inntrykket, og nå så langt som mulig. Det skal vi forsøke å gjøre.

De siste ukene har Jürgen Klopp fått spillere som Virgil van Dijk, Diogo Jota og Roberto Firmino tilbake fra skader, og nå er Ibrahima Konate også tilbake i trening. Det passer godt foran en hektisk innspurt på sesongen.

– Vi kommer til å trenge alle spillerne i troppen, i tillegg til trenerstaben og fansen. Vi står foran en tøff og travel periode, og vi trenger her eneste person som er involvert med Liverpool for å gi oss støtte. Slik har det vært hele sesongen, og selv om det har vært tøft til tider, så må vi spillerne være klare når det er bruk for oss. Vi må gå ut på banen og yte 110 prosent for laget, for klubben, og for fansen, for å få et godt resultat. Alle virker klare på trening. Alle er på hugget, og klare til innsats. Vi skal bevise at folk tar feil, lyder det offensivt fra Elliott.