– Ibou er nær, men han har bare hatt to treningsøkter

Jürgen Klopp kom med siste nytt om situasjonen til Ibrahima Konate, Diogo Jota og Roberto Firmino på dagens pressekonferanse.

Ibrahima Konate kan være aktuell for kamptroppen mot Crystal Palace i morgen, men Jürgen Klopp valgte å holde kortene tett til brystet når det gjelder franskmannens mulige comeback på Selhurst Park. Konate har vært ute med en hamstringskade i fire uker, men er nå tilbake i trening.

– Ibou er nær, men han har bare hatt to treningsøkter, svarte Liverpool-manageren på direkte spørsmål om Konate blir involvert mot Palace.

Ikke i sin beste form

Klopp fikk også spørsmål om Diogo Jota og Roberto Firmino er klare til å starte kamper igjen, etter å ha kommet inn fra benken de siste kampene, etter å ha vært ute med langtidsskader.

– Vi har sett at guttene som har kommet inn fra benken ikke er tilbake på sitt beste ennå, men de trenger minutter, og alt vil bli bedre. Det er situasjonen vi befinner oss i, sa Liverpool-manageren.

– Vi var ikke en gang sikre på at alle spillerne kunne spille mot Real Madrid, på grunn av noen smeller her og der. Vi har ikke alt 100 prosent klart foran denne kampen heller, og derfor må vi gjøre endringer. Vi ønsker å gjøre endringer uansett, og vi kommer til å gjøre endringer.

– Men det er ikke slik at en spiller kan komme tilbake fra en langvarig skade og alt vi fungere prikkfritt igjen. Vi har denne situasjonen nå med Bobby og Diogo, og du kan se det med Virgil også. Alle forventer at Virgil skal fungere som en slags robot. Han spilte de fleste kampene forrige sesong, han spilte alle kampene for Nederland i VM, og han kom tilbake igjen og spilte for oss fra første sekund av. Han ble skadet, og nå kommer han tilbake, og spiller, spiller og spiller. Det er situasjonen.

Så gode ting også mot Real Madrid

Klopp er fullt klar over kravene og forventningene som stilles til hans mannskap, men påpeker at laget også må gjennom vanskelige perioder.

– Ting er ikke perfekt, men vi må komme oss gjennom dette. Jeg sier ikke at alt folk rundt oss sier er feil, ikke i det hele tatt. Det er mye som ikke er riktig hos oss nå, men slik er det bare. Vi vet vi må forbedre oss. Vi vet vi må forandre på ting, og vi kommer til å gjøre det. Vi kan ikke gjøre alt nå, men det er allerede klart at vi må gjøre noe i sommer. Men enn så lenge må vi kjempe videre, sa Liverpool-manageren under fredagens pressekonferanse.

– Du kan tape mot Real Madrid, men jeg tror ikke det er mange lag som kan stelle i stand slike problemer for dem som vi gjorde de første 20-25 minuttene. Det er også et kvalitetstegn. Jeg vet ikke hvem som interessert i å lytte til meg, for det var bare 20 minutter, og så tapte vi kampen, men det var likevel viktig for oss å se at vi var i stand til det. Det er grunnen til at jeg ikke er i så veldig dårlig humør nå. Ja, dersom du gjør den type feil som vi gjorde, så blir det veldig vanskelig, eller antagelig umulig, å få noe ut av oppgjøret. Men jeg så også gode ting vi gjorde i lange perioder, noe som jeg var veldig godt fornøyd med. Så nå skal vi forsøke å spille etter de samme mønstrene i vår kamp på lørdag, og så får vi se hvordan det går.