Liverpool må legge fadesen mot Real bak seg, men Palace vil lukte blod og forsøke å tirre Nunez igjen

Det knytter seg stor spenning til hvordan Liverpool vil reagere mot Crystal Palace, etter å ha blitt banket av Real Madrid på Anfield i midtuken.

Liverpool må legge 5-2-nederlaget for Real Madrid bak seg så raskt som mulig, men det er ikke tvil om at Crystal Palace vil forsøke å utnytte tvilen som måtte være krøpet inn i Liverpool-mannskapet igjen som en følge av stortapet. Smellen de røde fikk mot Real Madrid vil ha ødelagt mye av den gode følelsen laget hadde bygget opp etter de to fine seierne over Everton og Newcastle, så nå handler alt om å komme inn på rett spor igjen for Jürgen Klopp og hans menn.

I Croydon vil man imidlertid lukte blod, og forsøke å sikre seg en stor skalp på egen grunn. En skalp de aldri har klart å ta i Klopp-æraen. Vi må faktisk helt tilbake til 2014 for å finne Crystal Palace sin siste seier over Liverpool på Selhurst Park. Da vant vertene 3-1. Liverpool har med andre ord aldri tapt på Selhurst Park med tyskeren ved roret.

Nunez har mye å revansjere

Etter nederlaget for Real Madrid virker en topp fire-plassering som den eneste realistiske muligheten for Liverpool til å sikre seg Champions League-spill neste sesong. Da må laget klatre fra dagens åttendeplass. Palace ligger fire plasser bak de røde, med 26 poeng sanket på 23 kamper. Det er ni poeng bak Liverpool, som også har spilt en kamp mindre.

Sist lagene møttes stjal Darwin Nunez overskriftene av helt feil årsaker. Det var i andre ligarunde i midten av august, og uruguayaneren ble utvist i det som bare var hans tredje offisielle kamp for klubben, da han la pannebrasken inntil hodet på Palace-stopper Joachim Andersen, som teatralsk benyttet anledningen til å kaste seg i bakken. Dermed startet Nunez mer eller mindre Liverpool-karrieren med en suspensjon på tre kamper. 

På det tidspunkt hadde Wilfried Zaha sendt gjestene i føringen, men Luis Diaz sørget for et fenomenalt utligningsmål som gjorde at lagene måtte nøye seg med ett poeng hver.

For Nunez vil dermed kampen i det sørlige London sent lørdag kveld være en kjærkommen anledning til å legge dette spøkelset bak seg. Etter flotte scoringer mot Newcastle og Real Madrid i de to siste kampene begynner også uruguayaneren å få selvtilliten tilbake, noe som skulle love godt for en revansjelysten Liverpool-spiss foran besøket på Selhurst Park.

– Jeg er klar over den dårlige holdningen jeg hadde. Jeg skal lære av mine feil, og dette vil ikke skje igjen, lovet uruguayaneren i en Twitter-melding rett etter kampen mot Palace i august.

Når dommer Darren England blåser i gang oppgjøret på Selhurst Park med det sene avsparket klokken 20.45 lørdag kveld, vil vertene være smertelig klar over at de ikke har vunnet noen av sine fem siste oppgjør mot Liverpool.

Disse kampene har nemlig endt med fire Liverpool-seiere, og 1-1 i det eneste oppgjøret mellom klubbene tidligere denne sesongen. Før dette vant Liverpool i tur og orden 3-1 (på Selhurst Park), 3-0, 2-0 og 7-0(!) (på Selhurst Park).

Uavgjortspesialister

Palace har vist seg å være uavgjortspesialister denne sesongen, og det er faktisk kun Newcastle og Brentford, med elleve uavgjortkamper, som har spilt mer uavgjort i Premier League enn Palace, med sine åtte uavgjortkamper denne sesongen. The Eagles har spilt uavgjort i fire av sine fem siste kamper. Den femte kampen ble tapt. Liverpool har til sammenligning ikke spilt uavgjort i noen av sine fem siste kamper. Disse har endt med to seiere og tre tap.

Palace har fortsatt ikke vunnet en eneste kamp i noen turnering i dette kalenderåret. Deres siste sier kom mot Bournemouth på nyttårsaften. Patrick Vieiras mannskap klarte imidlertid uavgjort både mot Newcastle og Manchester United, og har heller ikke tapt noen av kampene i 2023 med mer enn ett mål om vi ser bort fra braktapet 4-0 for Tottenham i deres første kamp i det nye året. 

Palace har møtt både Tottenham, Newcastle, Manchester United og Chelsea etter nyttår, og etter helgens kamp mot Liverpool står matcher mot Arsenal og Manchester City for tur før landlagspausen i slutten av mars. Likevel har Patrick Vieiras mannskap klart å plukke poeng jevnt og trutt, og et nytt poeng ble sanket mot Brentford på Gtech Community Stadium sist helg. Det var imidlertid mindre enn det Palace-manageren følte at hans mannskap fortjente.

– Når du scorer det første målet og forvarer deg slik vi gjorde, forventer du å få med deg alle poengene, sa Vieira etter kampen. 

Vertenes utligningsmål kom seks minutter på overtid, og irriterte franskmannen kraftig. 

– Vi løste alle situasjoner veldig bra inntil siste minutt i kampen, slo han fast.

– Det har vært den store frustrasjonen min de siste ukene. Vi har spilt mange kamper, men har ikke klart å ta tre poeng. Prestasjonene og organiseringen er god, men vi mangler noe som gjør at vi tar alle tre poengene.

Albert Sambi Lokonga startet for første gang for Crystal Palace mot Brentford, på midtbanen sammen med Cheick Doucoure, og kan beholde sin plass på laget når de røde gjester Croydon. Will Hughes, Luka Milivojevic og Naouirou Ahamada er andre alternativer Vieira har på midtbanen. Sistnevnte kom inn fra benken mot Brentford. 

Vieira mønstret følgende lag på Gtech Community Stadium: Vicente Guaita, Nathaniel Clyne, Tyrick Mitchell (Chris Richards 82), Marc Guehi, Joachim Andersen, Cheick Oumar Doucoure, Jordan Ayew, Jeffrey Schlupp, Michael Olise (Naouirou Ahamada 80), Albert Sambi Lokonga (Eberechi Eze 63), Jean-Philippe Mateta (Odsonne Edouard 80)

Innbytter Eze satte inn Palace sitt mål etter 69 minutter.

Vil savne Zaha

En skadet Wilfried Zaha vil være sårt savnet på Palace-laget som løper ut på Selhurst Park lørdag kveld. Tyrick Mitchell forventes å være tilgjengelig for vertene selv om han har slitt med en skade etter forrige kamp mot Brentford. Allsidige Joel Ward er imidlertid tvilsom.

James Tomkins kan være tilbake i Palace-troppen etter å ha hatt permisjon av personlige årsaker.

Crystal Palace - Liverpool spilles på Selhurst Park lørdag klokken 20.45 og blir vist direkte på V sport PL og Viaplay.

Toppscorere

1. Wilfried Zahah 6

2. Eberechi Eze 4

3. Odsonne Edouard 3

4. Michaeel Olise 2

5. Joachim Andersen 1

5. Jordan Ayew 1

5. Jean-Philippe Mateta 1

5. Jeffrey Schlupp 1

5. James Tomkins 1

Målgivende

1. Michael Olise 5

2. Eberechi Eze 3

3. Cheich Oumar Doucoure 2

3. Odsonne Edouard 2

3. Tyrick Mitchell 2

3. Wilfried Zaha 2

7. Jordan Ayew 1

Flest kamper

1. Jordan Ayew 23

1. Eberechi Eze 23

1. Vicente Guaita 23

1. Jeffrey Schlupp 23

5. Marc Guehi 22

5. Michael Olise 22

7. Cheick Oumar Doucoure 21

7. Odsonne Edouard 21

7. Tyrick Mitchell 21

10. Jean-Philippe Mateta 19

10. Wilfried Zaha 19

12. Joachim Andersen 18

13. Nathaniel Clyne 17

14. Will Hughes 16

14. Joel Ardd 16

16. Luka Milivojevic 11

17. Chris Richards 8

18. Jairo Riedewald 4

18. James Tomkins 4

20. Naouirou Ahamada 3

20. Malcolm Ebiowei 3

20. Albert Sambi Lokonga 3

23. David Ozoh 1