James Pearce:Angrepsforsterkninger kun aktuelt om Firmino takker nei

Når Liverpool skal ut på transfermarkedet til sommeren er det først og fremst midtbanen som må styrkes, men det kan også bli behov for en ny midtstopper og en ny målvakt.

I en artikkel i The Athletic ser James Pearce på hvilke behov Liverpool har for forsterkninger til sommeren. Den velkjente journalisten slår fast at Jürgen Klopp har mange gode, unge spillere i sin tropp allerede, i form av Ibrahima Konate (23), Luis Diaz (26), Darwin Nunez (23), Calvin Ramsay (19), Fabio Carvalho (20), Ben Doak (17), Cody Gakpo (23), Harvey Elliott (19), Curtis Jones (22) og Stefan Bajcetic (18).

Pearce mener det kun vil være aktuelt for Liverpool å styrke angrepet i sommer dersom Roberto Firmino takker nei til tilbudet han har fått om en ny kontrakt. Brasilianeren vurderer for øyeblikket tilbudet han har fått, og en avgjørelse ventes de kommende ukene.

Athletic-journalisten skriver at Liverpool-ledelsen har stor tro på den unge skotten Ben Doak, og ønsker ikke å blokkere hans vei til førstelaget. 

Aldrende midtbane

Dermed er det først og fremst midtbanespillere som står på ønskelisten over transfermål til sommeren. Jordan Henderson, Fabinho og Thiago Alcantara begynner alle å dra på årene, mens Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner er veteraner på utgående kontrakter.

Stefan Bajcetic har vært sesongens store positive overraskelse på midtbanen, men 18-åringen trenger klassespillere i sin beste alder ved sin side. Jude Bellingham er uten tvil Liverpools fremste transfermål til sommeren. Wolverhamptons Matheus Nunes er også på Liverpools radar, og de røde holder også øye med situasjonen til Mason Mount i Chelsea. Pearce mener at Liverpool trenger minimum to forsterkninger i midtbaneleddet. Og dette vil være spillere av et slikt kaliber at de slett ikke blir billige.

LIVERPOOL HAR FULGT MED: Bukayo Sakas kontraktsituasjon i Arsenal har interessert Liverpool.

LIVERPOOL HAR FULGT MED: Bukayo Sakas kontraktsituasjon i Arsenal har interessert Liverpool.

The Times melder at Liverpool har fulgt nøye med på situasjonen til Bukayo Saka i Arsenal, men 21-åringen forventes nå å tredoble lønnen sin ved å signere en ny langtidskontrakt med The Gunners verdt 200 000 pund i uken.

Behov for en stopper og en keeper?

Pearce mener at Ibrahima Konates skadeproblemer denne sesongen har vist behovet for å forsterke midtforsvaret, og med Adrian på utgående kontrakt og stor interesse fra andre klubber for andrekeeper Caoimhin Kelleher, kan det også hende Liverpool må ut på markedet for en ny reservekeeper som kan være cover for Alisson Becker. 

Pearce slår fast at Jürgen Klopp har tatt fatt på prosessen med å skape sitt andre mesterlag i Liverpool, og sommeren vil bli svært avgjørende for hvilken retning denne prosessen tar.