Mener kampen kunne ha sett annerledes ut om laget hadde utnyttet sjansene sine

Jordan Henderson var naturligvis skuffet etter en ydmykende forestilling på Anfield.

Etter et skuffende 2-5-nederlag mot Real Madrid på Anfield var det kaptein Jordan Henderson som fikk den tunge oppgaven med å møte pressen for å snakke om kampen. 

32-åringen var naturligvis skuffet etter kampen, selv om det var noe positivt å ta med seg. 

– Det er vanskelig å oppsummere det rett etter kampen. Vi er skuffet og frustrerte. I den første omgangen var vi gode, og vi var nok uheldige som ikke ledet da. Men vi gjorde feil, og da blir man straffet, sa kapteinen til BT Sport etter kampen. 

Manager Jurgen Klopp var enig i kapteinens vurdering. 

– I begynnelsen var vi fantastiske - det var oss i et nøtteskall. Vi skapte mange problemer for dem, var veldig intense og fikk en 2-0-ledelse. Vi var gode i første omgang, bortsett fra målene. 

Gjorde det vanskelig for seg selv

Henderson sier at laget gjorde det vanskelig for seg selv, og understreker det vi alle så - at dødballen skulle ha blitt forsvart vesentlig bedre. 

– Mange av målene er kvaliteten deres, men vi hjalp ikke oss selv heller. Vi forsvarte ikke dødballen godt nok, og etter det også slapp vi inn noen enkle mål. Da mistet vi grepet om kampen. 

– Vi var klar over kvaliteten deres, og vi skapte problemer for oss selv til tider. Det er en vanskelig kamp å snakke om. 

Han mener kampen kunne ha sett annerledes ut dersom de rødkledde hadde utnyttet mulighetene de hadde i den første omgangen bedre. 

– Vi var bedre enn dem og skapte gode sjanser i første omgangen, og hadde vi scoret på den ene store muligheten da de klarerte på linjen kunne det blitt annerledes. 

NÆRE MÅL: Bortelaget klarte på utrolig vis å hindre mål i denne situasjonen.

NÆRE MÅL: Bortelaget klarte på utrolig vis å hindre mål i denne situasjonen.

Manageren er delvis enig i Hendersons analyse, og påpeker også at laget aldri klarte få tilbake momentum etter de havnet under. 

– Vi mistet momentum da de scoret tidlig i andre omgang, og vi klarte aldri å få det tilbake. 

Må forsvare seg bedre

Henderson mener laget mistet kampen etter at Real Madrid tok ledelsen i andre omgang. 

– Det første målet deres var individuell briljans, det andre var en feil som kan skje, og det tredje var en dødball vi burde forsvart - etter det mistet vi kampen. 

Manager Klopp mener det første målet kom grunnet passivitet høyt i banen. 

– Vi jagde dem ikke når vi måtte det. Når man blir passive mot Real Madrid blir man straffet. Det andre målet er bare tull og burde ikke skje. Jeg vet ikke om det var et frispark på 2-3, men hvordan vi forsvarte det var åpenbart ikke bra. Deretter spilte vi akkurat slik de ønsket. 

– I den ene situasjonen hadde vi fem-seks spillere rundt Vinicius, og ingen taklet ham. Det kan vi ikke la skje. Det rommet vi ga dem på dødballen kan heller ikke skje. 

Kan dette snus?

Nå handler det om å nullstille og å prøve å fortsette den gode formkurven i Premier League før returoppgjøret om tre uker. 

– Den første omgangen var bra, men den andre omgangen var ikke like bra og det ble vi straffet for. Det er fortsatt noen uker til den neste kampen, men nå må vi komme oss videre og konsentrere oss om kampene i Premier League, avsluttet Henderson i sitt intervju.

Klopp sier at laget ikke har planer om å gi opp før returoppgjøret på Estadio Bernabeu, men er klar på at det blir vanskelig. 

– Vi kommer til å reise der og spille fotballkampen. Vi må score mål der, og de er fantastiske på kontringer. Det blir en utfordring, men før det må vi spille i Premier League. Vi må lære fra dette og gå videre, avsluttet tyskeren i sitt intervju med BT Sport