– Ønsketenking å beholde Bellingham

I kveld møter Bellingham og Dortmund Chelsea, en klubb 19-åringen skal ha vurdert som uaktuell.

– Fra Borussia Dortmunds synspunkt, ville det vært ønsketenking å beholde en spiller av hans kvalitet i klubben så lenge som mulig. Jeg ville også ha likt å ha beholdt Erling Haaland og Jadon Sancho i Borussia Dortmund, fordi du kan bare tenke deg hvis vi hadde klart å holde alle tre spillerne i et lag, hvilke muligheter som ville eksistert, sier sportsdirektør Sebastian Kehl.

21:00 i kveld møtes Dortmund og Chelsea i Champions League. Jude Bellingham er en nøkkelspiller for hjemmelaget, og gode forestillinger i Europa kan sikkert være med på å dytte prisen opp.

– Ting utvikler seg på grunn av markedets mekanismer. Så selvsagt har jeg mine tanker og også håp. Jeg kan ikke si hva som vil skje til slutt.

– Vi vil alltid prøve alt for å beholde spillere av den kvaliteten i BVB - fordi vi er ambisiøse, fordi vi ønsker å vinne titler. For å oppnå det trenger vi ikke bare gode, men enestående spillere.

Kontrakt i to år til

43-åringen, som selv spilte for de gule i mange år, avslører at det ikke har vært noen utvikling i kontraktsforhandlingene med midtbanespilleren.

– Vi må være tålmodige en stund til, oppdaterer Kehl.

Dortmund skal være klare til å gjøre engelskmannen, som har kontrakt ut 2024/25-sesongen, til den best betalte i klubben.

Liverpool fortsatt i førersetet, Chelsea uaktuelt

Onsdagens motstander Chelsea er blant Bellinghams beilere. The Telegraph skriver at London-klubben vil gjøre det de kan, men at de er et stykke bak Manchester City, Real Madrid og Liverpool i jakten.

Ifølge Christian Falk i tyske Bild, skal Bellingham allerede ha vurdert og forkastet Chelsea som destinasjon.

Falk melder at 19-åringen ikke skal ha blitt overbevist om klubbens plan fremover, selv om de har brukt over £600 millioner på de to siste overgangsvinduene. 

«Jeg har alltid sagt Liverpool vil være hans foretrukne mål, men selvsagt, alle vet at de ikke gjør det for bra for tiden», konstaterer Falk i sin CaughtOffside-spalte.

«Det er også et håp for Dortmund fremdeles, hvis Liverpool ikke spiller i Europa, er det en sjanse for å forlenge Bellinghams opphold med et år. Dortmund har en god sjanse til å vinne Bundesliga, det er veldig jevnt. Så det kan være en mulighet at Bellingham venter for Liverpool.»

Borussia Dortmund - Chelsea ser du på TV 2 Sport Premium, fra 21:00.