Popes røde kort betyr at en kjenning må stå i ligacupfinalen…

Neste helg skal Newcastle spille sin viktigste kamp på mange år.

Newcastle United har ikke vunnet et trofé siden 1955, og selv om de trolig vil vinne flere i årene som kommer med sine voldsomme økonomiske muskler, så begynner det å bli en stund siden 1999, da de sist var i en finale.

Den gang var det FA-cupfinalen. Neste søndag er Manchester United motstander i ligacupfinalen på Wembley, i det som er blir den største kampen for Newcastle på flere år.

Der har de nå fått et stort problem, etter at Nick Pope fikk det røde kortet i førsteomgangen mot Liverpool på St. James’ Park lørdag.

Karius må debutere

Problemet er nemlig at Pope med det røde kortet får én kamps suspensjon, og at denne kommer nettopp i finalen. Andremålvakt Martin Dubravka ble hentet tilbake fra lån i nettopp Manchester United i januar.

Dubravka kan ikke spille i ligacupfinalen, fordi han allerede har spilt i denne turneringen for nettopp Manchester United. Han fikk to kamper for klubben, og begge var i den turneringen i tredje- og fjerde runde.

Ken Darlow, som har spilt 82 kamper for Newcastle, er lånt ut til Hull City.

Det betyr at Loris Karius ligger an til å få sin debut for Newcastle United. Den tidligere Liverpool-målvakten, som ikke spilte igjen for Liverpool siden Champions League-finalen i 2018, og som sist spilte en kamp på lån i Union Berlin i februar 2021, nå trolig må gjøre seg klar på å stå i en ligacupfinale på Wembley.

Karius signerte en korttidskontrakt med Newcastle i september i fjor, og i januar skrev han under en avtale som gjør ham til Newcastle-spiller ut sesongen. Han har så langt ikke spilt kamper, verken for førstelaget eller U21-laget.