Ramsay ute resten av sesongen

Målet til Calvin Ramsay er nå å bli klar til sesongoppkjøringen i sommer.

Calvin Ramsays første sesong i Liverpool ble av det uheldige slaget, og han fikk bare to kamper for førstelaget. Jürgen Klopp bekreftet fredag at den unge skotten ikke kommer til å spille igjen denne sesongen, etter å ha blitt operert denne uken. 

– Ut fra det jeg har hørt er han ute resten av sesongen, sa Klopp, som håper høyrebacken nå kan komme sterkt tilbake inn mot 2023/24-sesongen.

– Det gir ingen mening å skulle presse ham tilbake noe før det. Nå handler det om å bygge opp gutten fysisk og starte på nytt. 

Nøyaktig hva slags skade det er snakk om er ikke kjent, men det er ikke den samme skaden som saboterte de første månedene i Liverpool-karrieren. Da var det en ryggskade av det spesielle slaget som var problemet for 19-åringen som ble hentet fra Aberdeen i fjor sommer. 

Uheldig

– Han kom hit met et ryggproblem som ingen visste om. Det er noe som kan skje i forbindelse med at man vokser, men han spilte mange kamper uten å kjenne noe. Men da vi undersøkte det her skjønte vi at vi gjøre noe med det. Han kjente ikke på noe særlig med smerte, men fikk ikke lov å trene på lenge fordi det var risiko for å pådra seg mer alvorlige skader, forklarte Klopp på pressekonferansen før kampen mot Newcastle.

Ramsay var i full trening igjen en liten periode i høst, men deretter var det ut igjen. 

– Jeg spurte hvor ofte han har følt seg på sitt beste siden han kom, og han svarte at det ikke var ofte, men jeg tror ikke det har skjedd så langt, sa manageren. 

Klopp kan knapt tro hvor uheldig skotten har vært i sin første sesong på Merseyside.

– Han har hatt den mest uheldige starten som er mulig. Men forhåpentligvis kan han se tilbake på dette som den vanskeligste sesongen i karrieren når han er 36 eller 37 år gammel, fordi vi gjorde de rette tingene nå. Det er det vi forsøker å gjøre, sa Klopp.

Ramsay har rukket å få sin debut både i Champions League og for det skotske landslaget denne sesongen.