Så langt har det ikke kommet et eneste bud på Liverpool FC

Klubben har vært til salgs i tre måneder.

Det er tre måneder siden nyheten sprakk om at Fenway Sports Group (FSG) var åpne for å selge Liverpool FC.

Siden den gang har det vært spekulasjoner, men veldig lite konkret om interesserte kjøpere og investorer. The Athletic rapporterer at det så langt ikke har kommet et eneste konkret bud. 

Det kan det være flere grunner til. Følgene etter koronapanademien, krigen i Ukraina og høyere renter både i Europa og USA nevnes som grunner til at det ikke har gått som FSG kanskje skulle håpe – men også at Glazer-familien valgte å legge Manchester United ut for salg bare to uker etter at Liverpool FC var på markedet.

Heller ikke Manchester United har det vært så mye oppmerksomhet rundt som en kanskje hadde forventet, der Sir Jim Ratcliffe så langt er den eneste som har meldt at han vil legge inn et bud.

Flere nevnes

Den store interessen for Chelsea da Roman Abramovich måtte selge i fjor skal ha vært en av grunnene til at klubbene nå ble lagt ut for salg, men det har ikke vært i nærheten av samme interesse for de to mest historiske klubbene i Premier League.

I Matt Slater sin artikkel skriver han om om hvem som kunne vært interessert i et oppkjøp. Josh Harris og David Blitzer, som mislykkes da Chelsea ble solgt til Todd Boehly, er en duo som nevnes.

Det har vært spekulasjoner om budgivere fra Saudi-Arabia, men det har aldri blitt mer konkret enn spekulasjoner.

RedBird Capital er en annen part som nevnes, og at FSG vil overtale dem til å triple det de har investert i FSG fra 11 prosent til 30 prosent – men RedBird eier allerede Toulouse, og en større andel av AC Milan. Det skal ikke være noe som per i dag diskuteres.