Måtte sikre seg Bajcetic foran United og Brexit

I dag virker de £224 000 som et kupp av Liverpool.

Stefan Bajcetic er den tredje yngste Liverpool-spilleren som har fått startplass mot Everton i Premier League, etter Raheem Sterling og Michael Owen.

På Anfield løp han over 11 kilometer, mer enn noen annen med rød drakt, og da midtbanespilleren gikk av like før slutt var det til stående ovasjoner fra publikum.

Ta med at han kostet klubben kun rundt £224 000 da han ble hentet fra Celta Vigo i 2020, noe som i dagens marked virker som et kupp.

Kom foran United og Brexit

Men Liverpool måtte handle raskt for å få tak i spanjolen. Foran Manchester United, og Storbritannias Brexit.

Liverpool skal ifølge Daily Mail ha fått beskjed i slutten av desember 2020, at United var klar til å skrive avtale med den daværende 16-åringen.

Delegasjonen, med akademisjef Alex Inglethorpe i spissen, skal ha jobbet hardt for å overbevise talentet om at den beste fremtiden lå i en annen rød trøye.

I tillegg hadde man dårlig tid på grunn av Brexit.

En handels- og samarbeidsavtale ble signert 30. desember 2020, og effekten av utmeldingen ville gradvis starte fra 1. januar 2021, med full kraft innen våren.

Som et resultat av at Storbritannia forlot EUs marked, ville det bli ulovlig for engelske klubber å hente utenlandske spillere under 18 år. 

Bajcetic ble den siste Liverpool hentet før reguleringene slo inn.

Samme speider som Díaz

Ifølge The Athletic var det Liverpools speider i Spania og Portugal, Kiko Espinar, som satte Bajcetic på radaren.

MENTOR PÅ MIDTEN: Thiago Alcântara er en slags veileder i utviklinga til Stefan Bajcetic.

MENTOR PÅ MIDTEN: Thiago Alcântara er en slags veileder i utviklinga til Stefan Bajcetic.

Han burde kvalifisere til å få takkekort fra Liverpool-fansen, for han er også mannen som flagget Luis Díaz i Porto.

Det er positivt for unggutten at det nå er en etablert gruppe i garderoben som snakker spansk. Blant andre Luis Díaz, Darwin Núñez og Thiago Alcântara. Fedrene til Thiago og Stefan, Mazinho og Srđan, spilte i sin tid sammen i Celta.

Mer overraskende på den lista er James Milner. Visekapteinen lærte seg nemlig spansk da han spilte for Manchester City. På den tiden hadde de lyseblå en rekke spansktalende, som David Silva og Pablo Zabaleta, i stallen.