– Vi har vært ganske forsiktige med Bajcetic til nå, men han er klar for dette

18-åringen har startet to kamper på rad, og det virker som det kan bli flere.

Torsdag signerte Stefan Bajcetic en ny langtidskontrakt med Liverpool, og er nå bundet til klubben til sommeren 2027.

På den lukkede delen av fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om 18-åringen, og om han så for seg at han ville ha en stor fremtid.

– Absolutt, det visste vi allerede. Det har vært veldig tydelig fra første øyeblikk, sier manageren.

Bajcetic har nå spilt 10 førstelagskamper, og 18-årsdagen hans var så sent som 22. oktober. Manageren mener likevel de røde har vært forsiktige med ham så langt.

– Du vet aldri hvor raskt ting kan skje. Vi var ganske forsiktige med ham, på grunn av alderen og slike ting, men han har nå vist at han er klar, og han har vært til stor hjelp i situasjonen vi er oppe i. Han har mange naturlige ferdigheter som vi ikke har fått vist frem ofte nok i de siste kampene, sier han videre.

Gleder seg over den nye kontrakten

Manageren trekker frem noen av ferdighetene til sin nummer 43 sentralt på midten.

– Han har den aggresjonen. En god type aggresjon, ikke at han sparker ned folk, men han er ikke redd i duellene. Han er en god fotballspiller i tillegg, og det er åpenbart veldig viktig når du spiller sentralt på midtbanen, sier Klopp.

Unggutten var opprinnelig midtstopper, men har blitt omskolert til midtbanespiller i Liverpool. Klopp er fornøyd med at Bajcetic signerte på avtalen, og tror også spilleren er det.

– Jeg er veldig glad, og fornøyd med at han har signert kontrakten. Han fortjener det også, og jeg tror at han er fornøyd, så det er bra, sier Klopp.

TALENTFULL: Stefan Bajcetic kan i dag starte sin tredje kamp på rad for førstelaget. Rutinerte spillere som Fabinho og Jordan Henderson er blitt henvist til benken.

TALENTFULL: Stefan Bajcetic kan i dag starte sin tredje kamp på rad for førstelaget. Rutinerte spillere som Fabinho og Jordan Henderson er blitt henvist til benken.

Flere store var med i kampen

Liverpool Echo har snakket med Celta Vigos akademisjef Alex Otero. Bajcetic kom fra nettopp Celta, og ble Liverpools siste signering før de nye Brexit-reglene kom inn da Storbritannia forlot EU, og det ble begrensninger på kjøp av utenlandske spillere under 18 år.

Otero forteller at interessen var stor. Fra før visste vi at Manchester United var med i kampen, og at Liverpool fikk underskriften hans foran nesa på erkerivalen. Også Barcelona og Real Madrid skal ha ønsket seg ham.

– Manchester United, Liverpool og Real Madrid ringte ham, men for faren hans var Liverpool det eneste alternativet her. Du må få en følelse i en slik sak, og i Real Madrid og Barcelona kan du ende opp med å bare bli en ekstra spiller i mengden. Liverpool ønsket seg Stefan, og ikke hvilken som helst spiller fra Celta, sier han til lokalavisen

– Faren hans var trygg på at Stefan ville få en karriere i England, og de har aldri tvilt på Liverpool, sier han videre.

De røde betalte i overkant av 200 000 pund for Bajcetic da han var 16 år gammel.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.