Ble kreftoperert like etter han forlot Liverpool

Sommeren 2018 gikk Emre Can til Juventus.

et var tidlig klart at Emre Can ikke ønsket å forlenge avtalen han signerte med Liverpool da han kom sommeren 2014, og sommeren 2018 forlot han klubben som Bosman-spiller like før de røde fikk sin eventyrlige suksess på banen.

Før han hadde dratt, hadde de røde erstattet ham med Fabinho, og signalene var klare i lang tid om at midtbanespilleren hadde en avtale med Juventus.

I et nytt intervju med DAZN, forteller Can om et hittil ukjent drama i livet hans. Like etter overgangen til Juventus ble han operert for kreft.

Kreft i skjoldbruskkjertelen

Tidlig i Juventus-karrieren, var Can ute i seks uker etter en operasjon. Nå viser det seg at det var en kreftoperasjon, og noe Juventus sine leger heldigvis oppdaget tidlig.

– Jeg hadde kreft i skjoldbruskkjertelen, og måtte hasteopereres, sier 29-åringen i intervjuet. Sitatene er oversatt av Goal.com.

167 KAMPER: Emre Can spilte 167 kamper for de røde i de fire årene han var i klubben.

167 KAMPER: Emre Can spilte 167 kamper for de røde i de fire årene han var i klubben.


Kreft i skjoldbruskkjertelen skal være en sjelden kreftform, og tidlige tegn kan være kuler eller knuter på halsen. Det var knuter som ble oppdaget hos Can.

– Dette endret mye i livet mitt. Du kan ha mye penger, og ha alt, men helsen er det viktigste. Jeg er ekstremt takknemlig ovenfor legene. Noen måneder etter den medisinske sjekken i Juventus, så ringte de meg. Jeg visste ikke hva som foregikk, og hadde aldri hørt om skjoldbruskkjertelen, og visste ikke at det kunne være en svulst.

Ber folk om å sjekke seg

Can ble bare i Juventus i halvannet år, før Borussia Dortmund først fikk ham på lån, og så kjøpte ham for 22 millioner pund.

– Overgangen til Torino var verdt det alene fordi de fant ut av det, sier Can.

– Det er en del av livet, og jeg vil råde alle til å sjekke seg. Det betyr ikke noe hvor friske vi tror vi er. Dersom vi oppdager disse tingene i tide, så kan vi gjøre noe med det, sier han videre.

Can spilte 167 kamper og scoret 14 mål for Liverpool mellom 2014 og 2018.