Spillerne fikk to dager fri etter tapet på Molineux

Jürgen Klopp mente det uansett var best at en slapp å se hverandre etter 3-0-tapet forrige helg.

Liverpool gikk på et nytt stygt tap forrige helg, da de røde måtte reise fra Molineux med null poeng og 0-3 i sekken.

Dagen etter var det en restitusjonsøkt og gjennomgang av kampen på AXA Training Centre. Etter analysen og gjennomgangen ga Jürgen Klopp spillerne sine to dager fri, før de var tilbake på trening på onsdag.

– I Tyskland ville dette spørsmålet kommet mye tidligere, om hvordan vi kan gi guttene to fridager med den situasjonen vi er. Her er dere mer avslappet med det faktisk, sa Klopp da han endelig fikk et spørsmål han likte på en ganske intens pressekonferanse.

– Vi kom inn, gjorde analaysen, og ga spillerne to dager fri, fordi det er veldig lenge mellom søndag og neste mandag, sier han videre.

– I mye bedre humør

Andre managere ville kanskje ha straffet spillerne med ekstratrening etter en slik prestasjon som vi så forrige lørdag, men det var aldri aktuelt.

– Vi kunne sagt trening søndag, fra mandag så skal vi gå for det for fullt, men det ville ikke vært til hjelp. Det ville vært ille og gitt oss skader, sier Klopp.

GOD INTENSITET: Jürgen Klopp er fornøyd med nivået på trening denne uken.

GOD INTENSITET: Jürgen Klopp er fornøyd med nivået på trening denne uken.


Han sier videre at de kanskje trengte en pause fra hverandre etter søndagens møte – uten at han gikk videre inn på om det var høy temperatur.

– Etter at vi hadde snakket sammen om alt på søndag, så mente jeg at det ville være til hjelp dersom vi ikke så hverandre på et par dager. Og det hjalp. Jeg dro på søndag i et middels humør og kom tilbake i godt humør, sier han.

– Jeg hadde mange telefonsamtaler og slike ting, men kom tilbake i et mye bedre humør. Et helt annet humør, og derfor hjalp det. På treningen i går så vi nytten av det.

– Veldig gode treninger

Klopp var veldig fornøyd med det nivået han så på treningene etter at spillerne kom tilbake fra fridagene.

– Treningene så langt har vært veldig gode, og superintense, sa Klopp.

Han tok det opp også på spørsmål om hvorfor laget hans har hatt en tendens til å starte kamper så dårlig.

– Treningene var veldig bra, og alt går i riktig retning. Aggresjonen er der, besluttsomheten er der, de er klare, konsentrasjonen er der, fokuset er der, intensiteten er der. Så langt har det vært en veldig god uke.

Liverpool - Everton spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.