Beard er opptatt av å kontrollere følelsene foran tidenes første Goodison-derby på kvinnesiden

Fredag kveld møter Liverpool FC Women byrival Everton på Goodison Park.

Liverpool tapte hele 3-0 for Everton i Anfield-derbyet, som var sesongens andre kamp i slutten av september. Blåtrøyene ligger på sjetteplass på tabellen med 20 poeng, mens Liverpool ligger to plasser bak med 14 poeng. Everton har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, mens Liverpool har vunnet to av sine fire siste. Det er utgangspunktet foran kveldens Goodison-derby.

– Vi vet hva disse kampene betyr for klubben og supporterne. Vi ønsker å gi våre supportere noe å skryte av. Da vi møtte Everton i høst forsøkte vi å forberede laget så godt vi kunne. Vi reiste til Anfield dagen før kampen, for å bli kjent med omgivelsene og garderoben. Men når du går ut på Anfield til tonene av You'll Never Walk Alone foran 28 000 mennesker er det noe helt annet enn å spille på Prenton Park foran 2500 mennesker. Spillerne virket preget i første omgang. I andre omgang spilte vi mye bedre, men vi ble for åpne bakover mot slutten av kampen, da vi jaget et resultat. Du ønsker å vinne disse lokaloppgjørene når du spiller på klubbens hovedstadion, men vi tok for mye sjanser og ble for åpne bakover.

Slik forklarte manager Beard tapet for naboen i sesongens første lokaloppgjør, under sin pressekonferanse torsdag.

– Vi husker leksen vi lærte i den kampen, og vet hva vi må gjøre. På Goodison er det Everton som vil føle på det samme presset som vi gjorde på Anfield. Vi ser frem til kampen, for vi lærte mye av det første oppgjøret. Forhåpentligvis klarer vi å gjøre det vi gjorde feil sist riktig nå. 

Har slitt med mange skader

Som herrelaget har også damelaget slitt med mange skader denne sesongen. Beard kom torsdag med en oppdatering på skadesituasjonen foran lokaloppgjøret.

– Dessverre fikk Melissa Lawley en skade under trening på mandag. Niamh Fahey og Natasha Dowie er fortsatt ute. Leanne Kiernan har stor fremgang, så vi håper hun snart vil være tilbake i trening, slik at hun kan spille kampene i andre halvdel av april. Bortsett fra dette har vi en fulltallig tropp. Shanice van de Sanden er tilbake i troppen, noe som er gode nyheter. Det har vært fint å ha henne tilbake på trening, for hun har en smittende personlighet som påvirker de andre spillerne positivt. Vi ser ut til å være i god form.

Liverpool har ikke spilt kamp siden de slo Tottenham 2-1 den 12. mars, mens Everton heller ikke har spilt siden deres målløse kamp mot Leicester samme dag. 

– Everton har ikke vunnet noen av sine tre siste kamper, og har heller ikke scoret mål på disse kampen. Men i et lokaloppgjør går formen ut av vinduet uansett. Det laget som klarer å kontrollere følelsene sine best vil vinne denne kampen.

– Vi har jobbet mye på treningsfeltet, og har også fått noen spillere tilbake denne uken. Det er bra med tanke på benken og konkurransen om plassene. Seieren over Tottenham var viktig. Spillerne er i godt humør, og vi ser frem til lokaloppgjøret, avsluttet Beard.

Everton spiller vanligvis sine hjemmekamper på Walton Hall Park med en kapasitet på 2200 tilskuere, men håper at det blir 20 000 tilskuere på tribunene når det skal spilles lokaloppgjør på Goodison.

Everton FC Women - Liverpool FC Women har avspark på Goodison Park klokken 20.30 fredag kveld.