– Bellingham har kommet mye lenger enn jeg hadde da jeg var 19 år

Jude Bellingham har Steven Gerrard som forbilde. Den beundringen går begge veier.

At Jude Bellingham hadde Steven Gerrard som et av sine store idoler og forbilder da han vokste opp er noe vi har visst lenge, og kanskje er det litt der håpet ligger for de røde i jakten på 19-åringen.

I Liverpool vil han kunne få en lignende rolle som det Gerrard hadde, både i posisjon og rolle, og de er ikke helt ulike som spillertyper. Etter Englands 2-0-seier mot Ukraina på søndag kom Bellingham bort til Gerrard som dekket kampen for Channel 4, og fikk spørsmål om hvilket forhold han hadde til den tidligere Liverpool-kapteinen. 

– Jeg blir nervøs nå – men de tingene Stevie kunne gjøre for lagene han spilte for, måten han kunne bære et og på egenhånd vinne en kamp… Han kunne gjøre alt som midtbanespiller. Jeg har sagt det mange ganger, men jeg så definitivt opp til deg og måten du spilte på, så det er en glede å kunne stå her akkurat nå, sa Bellingham.

En beundring som går begge veier

Gerrard mener Bellingham har kommet mye lenger enn det han selv hadde da han var på den alderen, og en kan trygt si at han er begeistret for midtbanespilleren Jürgen Klopp aller helst ønsker seg.

– Du har kommet mye lenger enn da jeg var på din alder, så at du er på vei i riktig retning er helt sikkert. Jeg hadde aldri den kraften og styrken før jeg ble 22-23 år gammel, så han er definitivt bedre fysisk utviklet enn det jeg var. Han har mer selvtillit med ballen enn det jeg hadde, med tingene han vil prøve på, og jeg sier ikke det for å være beskjeden, det er sannheten. Jeg mener han hadde kommet mye lenger enn meg enn da jeg var 19, svarte Gerrard.

MODEN: Jude Bellingham er bare 19 år, men har allerede stor erfaring og rutine.

MODEN: Jude Bellingham er bare 19 år, men har allerede stor erfaring og rutine.


– Jeg kom til dit jeg ønsket å komme, og han kommer til å komme til det nivået han ønsker dersom han fortsetter slik som han gjør. Han er på et fantastisk sted, og alt rundt ham må han bare legge bort, og fortsette å spille bra, så vil alt annet løse seg av seg selv.

Ikke første gang

I september i fjor snakket Gerrard om sin beundring for Bellingham.

– Jeg elsker Jude Bellingham, jeg bare elsker ham, sa Gerrard på spørsmål fra Rio Ferdinand da han skulle ramse opp de fem beste midtbanespillerne i verden akkurat nå.

Rosen fra Gerrard var noe hovedpersonen selv hadde fått med seg.

– Jeg så det. Noen sendte det til meg, og det var litt surrealistisk. Noen sendte meg klippet på telefonen min, så jeg lagret det med en gang og så det igjen tre-fire ganger, før jeg måtte roe meg selv ned. Men når det er en av heltene dine som sier noe slikt om deg, så er det en god indikasjon på hvordan du gjør det, sa han den gang.

I januar sa Gerrard at han gjerne tok en tur til Dortmund for å forsøke å overtale ham om å komme til Liverpool. 

– Jeg ønsker å se Jude Bellingham i Liverpool. Jeg skal personlig fly til Dortmund og spandere en flott middag på ham om det er hva som kreves. Bellingham er den selvsagte signeringen for Liverpool. De mangler en løpssterk nummer 8, som også kan score mål. Han haker av mange av boksene som Liverpool ønsker å fylle, sa han den gang.

Liverpool har en tøff oppgave foran seg med å få tak i Bellingham denne sommeren. I forrige uke ble det rapportert at de røde var bak Real Madrid og Manchester City i kampen om ham på grunn av de økonomiske musklene til de to andre klubbene, men Liverpool skal ikke ha gitt opp og innsett noe nederlag i jakten på ham.