Bekreftet:Conte har fått sparken

Tottenham bekrefter at Antonio Conte har forlatt stillingen som klubbens manager.

Det er turbulente tider hos en av Liverpools topp fire-rivaler. Tottenham bekrefter søndag kveld at Antonio Conte har fått sparken som klubbens manager. 

Conte oppnådde Champions League-kvalifisering i sin første sesong i klubben, men nå er det takk og farvel.

Stellini skal lede laget ut sesongen

London-klubben opplyser at Cristian Stellini vil fungere som midlertidig manager ut sesongen, med Ryan Mason som assistent.

– Vi har 10 Premier League-kamper igjen, og må kjempe for en Champions League-plass. Vi trenger at alle drar i samme retning. Alle må ta et steg opp for at vi skal ende så høyt som mulig på tabellen, for klubben og våre utrolig lojale supportere, kommenterer formann Daniel Levy til Tottenhams offisielle nettside.

Dråpen som fikk begeret til å flyte over

Sparkingen skjer etter at Spurs ledet 3-1 mot Southampton, men ga bort ledelsen og tapte to viktige poeng på overtid i kampen om topp fire, i sin siste kamp før landslagspausen. 

Conte klarte å få Tottenham til en topp fire-plassering forrige sesong, men denne sesongen har Spurs variert i prestasjonene, og etter kampen på St. Mary’s Stadium smalt det skikkelig, da italieneren nok en gang snakket veldig fritt på pressekonferansen.

– Jeg mener det er bedre å gå inn på problemet, og det er at vi ikke er et lag. Vi er 11 spillere som går ut på banen. Jeg ser egoistiske spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og har hjertet i det. Denne sesongen er vi verre sammenlignet med den forrige. Når du ikke er et lag kan du ikke forbedre deg, sa han.

– De spiller ikke for noe viktig. De vil ikke spille under press og under stress. Det er enkelt på den måten, og det er Tottenhams historie i de 20 årene med eieren der de aldri vinner noe, men hvorfor?, sa han.

Spurs er per i dag på fjerdeplass i Premier League med 49 poeng. Bak dem følger Newcastle på 47 poeng, men med to færre kamper spilt. Liverpool er fem poeng bak det igjen på 42 poeng, men også med to kamper til gode. Brighton står også på 42 poeng, men har kun spilt 25 kamper.

I likhet med Liverpool har Tottenham kun topp fire igjen å spille for denne sesongen.