Eierne vil vurdere ombygging av Sir Kenny Dalglish Stand

Til neste sesong vil nye Anfield Road Stand stå ferdig, og da økes tilskuerkapasiteten på Anfield fra 54 000 til 61 000 tilskuere. Men det trenger ikke vare så lenge.

Daily Mail melder at tilskuerkapasiteten på Anfield kan bli redusert i fremtiden, dersom Fenway Sports Group bestemmer seg for å fortsette med oppussingen av stadion.

Når Anfield Road Stand står ferdig, og kapasiteten er økt til 61 000 tilskuere foran neste sesong, så vil Sir Kenny Dalglish, eller Centenary Stand som den het tidligere, være Anfields eldste tribune. Tribunens kapasitet er på 12 000 tilskuere. 

Dersom FSG bestemmer seg for å renovere nedre del av denne tribunen, gamle Kemlyn Road Stand, vil man måtte gi tilskuerne mer rom til beina, for det er ekstremt trangt mellom setene på den nedre delen av tribunen. Det vil i så fall bety at tribunens kapasitet går ned.

Daily Mail understreker at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse om dette skal gjennomføres. 

Det blir neppe større tribune på denne siden av stadion

Det virker usannsynlig at eierne vil bygge en helt ny og større tribune på denne siden, slik de har gjort med Anfield Road End og Main Stand, på grunn av alle husene som ligger i gatene bak den.

Tribunen ble sist renovert tidlig på 1990-tallet, da man bygde på den øvre tribunedelen, og ga den navnet Centenary Stand i forbindelse med hundreårsjubileet til klubben i 1992. Før bestod tribunen bare av dagens nedre seksjon, het Kemlyn Road Stand og hadde treseter. 

Den øvre tribunedelen, som er den nyeste delen av denne tribunen, er nå blitt over 30 år gammel.

Den nedre delen av tribunen har en kapasitet på 6814 tilskuere, VIP-boksene tar 348 tilskuere, mens den øvre tribuneseksjonen har plass til 4600 tilskuere. Totalt blir det 11762 seter på denne siden, inkludert VIP-boksene. Etter renoveringen av Anfield Road Stand vil denne tribunen i fremtiden huse færrest tilskuere av de fire tribunene på Anfield.

Enkelte drømmer om at denne langsiden skal bygges ut identisk med Main Stand på motsatt side, men dette virker som utopi, all den tid det betyr at en rekke bebodde hus må rives i Skerries Road. Da Main Stand ble renovert sto de aller fleste husene som ble revet falleferdige og tomme. Dette er ikke tilfelle i Skerries Road, hvor de mange husene er hjem for en rekke familier.