Finsk forretningsmann tilbakeviser interesse for Liverpool

Den finske forretningsmannen Thomas Zilliacus slår tilbake mot rapporter om at han er interessert i å kjøpe Liverpool FC.

Liverpool Echo var blant mediene som tidligere denne uken rapporterte at den finske forretningsmannen Thomas Zilliacus har snakket om at han ønsker å kjøpe Liverpool FC skulle han ikke lykkes med å kjøpe Manchester United. Dette benekter nå finnen på Twitter.

– Noen aviser rapporterer at jeg vil være interessert i å kjøpe Liverpool. Det stemmer ikke. ManU har alltid vært klubben min, helt siden jeg var guttunge. Mitt eneste fokus er på å lykkes med budet jeg har lagt inn, skriver Zilliacus på Twitter søndag.

– Mitt bud på ManU er ikke avhengig av finansiering fra fansen. Min gruppe ønsker først å kjøpe klubben, og så åpne opp for fansen til slutt å eie 50%, og ha noe de skal ha sagt i alle store avgjørelser. Det er en modell som fungerer perfekt i Skandinavia, og det er ingen grunn til at det ikke skal fungere i Storbritannia, legger finnen til.

IKKE INTERESSERT I LIVERPOOL: Thomas Zilliacus fokuserer kun på å kjøpe Manchester United.

IKKE INTERESSERT I LIVERPOOL: Thomas Zilliacus fokuserer kun på å kjøpe Manchester United.

Så seg nødt til å be United-fansen om unnskyldning

Zilliacus får deretter mange skarpe reaksjoner fra Manchester United-supportere for å ha kalt klubben for ManU, og ser seg nødt til å be om unnskyldning for det.

– Jeg ber om unnskyldning til alle fans for å ha kalt Manchester United for ManU. Vi bruker det navnet i Finland, men det vil ikke skje igjen i mine tweets!

Manchester United-fans ser på dette uttrykket som en fornærmelse og et uttrykk for manglende respekt. For å skjønne sammenhengen må man tilbake til tiden rett etter flyulykken i 1958, og det startet med WBA-fansen ifølge de som har levd et langt liv som United-supportere.

WBA-fansen lagde sangen: «Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure – rotting in your grave».

Det var hets på det groveste av en United-legende som døde bare 21 år gammel grunnet flytragedien i München. Den originale bruken av «ManU» kommer altså fra noe av den groveste hetsen som er blitt brukt på en fotballbane.