Foden ble syk og måtte hasteopereres - mister Liverpool-kampen

Phil Foden går glipp av Englands EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina i kveld, og flere av Manchester Citys kamper i april, etter at han ble syk og måtte opereres i helgen.

Phil Foden blir ikke å finne i Manchester Citys lagoppstilling mot Liverpool neste helg, etter at han måtte operere bort blindtarmen i helgen, melder The Times.

Angrepsspilleren følte seg uvel etter Englands trening ved Tottenhams treningsfelt lørdag, og ble undersøkt av legene. Det ble konstatert blindtarmbetennelse, og City-spilleren ble operert søndag.

Dette betyr at 22-åringen må stå over flere av Manchester Citys kamper i april. Han må definitivt stå over kampen mot Liverpool på Etihad lørdag 1. april, og bortekampen mot nedrykkstruede Southampton i påskehelgen.

Etter dette skal Pep Guardiolas mannskap spille kvartfinale i Champions League mot Bayern München, som akkurat har ansatt tidlligere Chelsea-manager Thomas Tuchel som erstatter for Julian Nagelsmann. Den første kampen mot Bayern spilles på Etihad den 11. april, med returkamp i München en uke senere. 

FØLTE SEG UVEL: Phil Foden måtte opereres for blindtarmbetennesle søndag, og må belage seg på to til fire uker på sidelinjen.

FØLTE SEG UVEL: Phil Foden måtte opereres for blindtarmbetennesle søndag, og må belage seg på to til fire uker på sidelinjen.

To til fire uker på sidelinjen

Det tar normalt to til fire uker å komme til hektene igjen etter en blindtarmoperasjon, og for Foden kom blindtarmbetennelsen på et særdeles ugunstig tidspunkt, da han var i ferd med å finne toppformen igjen etter en fotskade.

Dette er dårlige nyheter for Guardiola, som fortsatt ikke vet om Premier Leagues toppscorer, Erling Braut Haaland, er i stand til å spille mot Liverpool etter en lyskeskade jærbuen pådro seg i cupkampen mot Burnley tidligere denne måneden.

Foden var innbytter for England i torsdagens 2-1-seier over Italia i Napoli, men han ble byttet ut igjen da Luke Shaw ble utvist.