Topp fire-kampen:«Liverpool har den beste troppen og den beste manageren»

Hvem kommer inn blant topp fire? Det er et av de store spenningsmomentene i Premier League-innspurten. Jonathan Northcroft i The Times tror han har funnet svaret.

Jonathan Northcroft har en del interessante betraktninger om topp fire-kampen i The Times i dag. Han mener Manchester United ligger for godt an til å falle ut av topp fire, og at det derfor i realiteten er fire lag som kjemper om den siste topp fire-plassen.

«Newcastle er i best posisjon, Tottenham har det beste kampprogrammet, Liverpool har den beste troppen og manageren og Brighton er i best form», slår Northcroft fast.

Tottenham er et eneste stort rot

Han mener at Tottenham er et stort rot for øyeblikket. 

«Spurs har akkurat kastet bort en god mulighet i FA-cupen, røk ut av Champions League mot moderat motstand og kollapset da de ledet 3-1 mot Southampton. Manager Antonio Conte har forsøkt å legge skylden på styreformann Daniel Levy og sine egne spillere, selv om hans kompis er klubbens sportsdirektør og får utbetalt en av de høyeste managerlønningene i verden, i tillegg til at han har brukt over 200 millioner pund på ni spillere på under ett år, for å renovere troppen», skriver han.

Northcroft tror Contes opptreden under pressekonferansen etter Southampton-kampen vil føre til at han får sparken, og han mener at det hele begynner å ligne en såpeopera der alle skylder på hverandre, og splittelsen er for stor til at Spurs klarer å forenes, refokusere og dra fordel av sin relativt enkle terminliste. 

Liverpool har for dårlig selvtillit og borteform

Han påpeker at Liverpools største problem er borteformen, samt at viktige spillere som Virgil van Dijk, Darwin Nunez og Trent Alexander-Arnold har underprestert. Dette mener han fører til at Liverpool mangler den selvtilliten som laget renger for å sette sammen en god nok resultatrekke.

«Deres neste tre kamper, mot City og Chelsea på bortebane og Arsenal på hjemmebane i løpet av åtte dager, kan bringe dem i posisjon foran det litt snillere kampprogrammet i innspurten», skriver Northcroft.

The Times-journalisten melder at de som står Jürgen Klopp nær sier at Liverpool-manageren har fått ladet batteriene, og er klar til å kjempe. Klopp virker optimistisk med tanke på å få orden på problemene.

«De største problemene, midtbanespillerne han har til rådighet og alderssammensetningen i troppen, får han imidlertid ikke gjort noe med før til sommeren», påpeker han.

Happy Geordies i bar overkropp

Etter å ha avskrevet Tottenham og Liverpool står Northcroft dermed igjen med Brighton og Newcastle.

«Brighton kan vel umulig klare det? Vel, jeg vil ikke utelukke noe når de har den enestående Roberto De Zerbi til å lede et lag som imponerer uke etter uke, og kontrollerer sine kamper takket være enestående talenter som Kaoru Mitoma og Alexis Mac Allister. Men Brightons kampprogram er tøft, og Newcastle har et forsprang på fem poeng på dem, noe som blir verdifullt.»

DET ER DISSE SOM VIL JUBLE: Jonathan Northcroft spår at Geordiene vil sette sitt preg på Champions League neste sesong.

DET ER DISSE SOM VIL JUBLE: Jonathan Northcroft spår at Geordiene vil sette sitt preg på Champions League neste sesong.

«Eddie Howes mannskap er veldig vanskelige å slå, presser intenst, forsvarer seg strålende, og i Bruno Guimaraes, har de en av de beste spillerne i ligaen. Alexander Isak tipper også ting deres vei, etter at han kom tilbake fra skade. Han har bidratt med hurtigheten og avslutteregenskapene som Newcastle manglet på topp. Isaks talent har det aldri vært tvil om, men er han i stand til å holde seg unna behandlingsbenken? Dersom han holder seg skadefri vil det være glade Newcastle-fans i bar overkropp på Champions League-stadioner over hele Europa neste sesong», konkluderer The Times-journalisten.