Stygge taklinger og flaskekasting i legendekamp med høy temperatur

Legendekampen mellom Liverpool og Celtic på Anfield hadde ikke akkurat noe vennskapspreg, selv om stemningen var god både blant spillere og fans etter kampslutt.

Flere av spillerne hadde tydelig noen kilo for mye, og kom sent inn i taklingene, da Liverpool Legends møtte Celtic Legends foran 46 000 tilskuere på Anfield lørdag ettermiddag, i en veldedighetskamp der temperaturen ble usedvanlig høy både ute på banen og på tribunen.

Salif Diao og Bjørn Tore Kvarme måtte ut med skader tidlig i kampen, og nordmannen var blant dem som ble utsatt for en stygg takling da han ble skadet.

Celtic var det beste laget den første halvtimen, men det hele snudde da Martin Skrtel gikk på et langt raid inn i Celtic-feltet etter 38 minutter. Han ble offer for en hårreisende tofotstakling som fort kunne ha gitt slovaken benbrudd, og straffesparket var det ingen tvil om.

FORFERDELIG TAKLING: Martin Skrtel kunne ha fått en stygg skade etter den horrible taklingen han ble utsatt for da Liverpool fikk straffespark i første omgang.

FORFERDELIG TAKLING: Martin Skrtel kunne ha fått en stygg skade etter den horrible taklingen han ble utsatt for da Liverpool fikk straffespark i første omgang.

Da tidligere Rangers-manager Steven Gerrard, som var en av spillerne som helt tydelig ikke hadde matchvekten inne, satte straffesparket i mål rett foran dem kokte det over for Celtic-fansen i Anfield Road End, og flasker og andre gjenstander haglet ned over den tidligere Liverpool-kapteinen etter det som kanskje var en unødig utagerende målfeiring foran de tilreisende skottene.

Celtic fikk to mål annullert og ble snytt for straffespark

For Liverpool var Ragnar Klavan og Mark Gonzalez to av spillerne som virket å være i best form, og sistnevnte doblet Liverpools ledelse med et lavt skudd via stolpen i andre omgang, etter et strålende fremspill fra Djibril Cissé.

Det hører med til historien at Celtic hadde to mål i nettet, som begge ble tvilsomt annullert. Det første for offside, og det andre fordi at ballen angivelig hadde vært over dødlinja før en uheldig Klavan satte den i eget mål. De 4000 Celtic-supporterne ble ikke akkurat i bedre humør av de to annulleringene.

Robbie Keane spilte første omgang for Celtic, og avsluttet kampen for Liverpool. Han var nær ved å øke Liverpools ledelse til 3-0 i sluttminuttene. Celtic ropte også på straffespark helt på tampen av kampen, etter at Fabio Aurelio handset i feltet. 

Liverpools lag: Westerveld (Dudek 46), Kvarme (Aurelio 15), Hyypia, Skrtel, Klavan, Vignal (Garcia 46) (Gonzalez 84), Diao (Sissoko 14) (Keane, 74), Adam (Riera 46), McManaman (Gonzalez 25) (McAllister 80), Gerrard, Kuyt (Cisse 46).