– Det kan være den verste landskampen jeg har vært med på

Virgil van Dijk var fortvilet etter at Nederland fikk den verst tenkelige starten på EM-kvalifiseringen.

Frankrike, med Ibrahima Konate på laget, ydmyket Nederland på Stade de France, og stoppet ikke før resultattavla viste 4-0.

Virgil van Dijk hadde rett og slett en dårlig dag på jobben som Nederland-kaptein. Frankrike ledet 2-0 allerede etter sju minutters spill, og Liverpool-stopperen mener at kampen i realiteten allerede var avgjort da. 

– Dersom du ligger under 2-0 etter sju minutter, har du en helvetes jobb. Det var en veldig dårlig start av oss. Etter det måtte vi jakte et resultat hele kvelden. Vi må definitivt analysere det som skjedde, men det er vanskelig å gjøre det så kort tid etter kampen. Matchen var i realiteten avgjort allerede etter sju minutter, sa Nederland-kapteinen til media etter kampslutt.

– Det kan være den verste landskampen jeg har vært med på. Jeg vet ikke. Det var i alle fall et kraftig skudd for baugen for oss. Vi forsøkte å komme til hektene igjen etter en dårlig start, men vi lykkes ikke med det. Vi hadde alt for mange balltap og var for veike i duellene. Frankrike straffet oss med en gang.

SLET MED Å FÅ TAK PÅ FRANKRIKE: Landslagssjef Ronald Koeman var ikke fornøyd med forsvarsspillet til Virgil van Dijk og hans kolleger.

SLET MED Å FÅ TAK PÅ FRANKRIKE: Landslagssjef Ronald Koeman var ikke fornøyd med forsvarsspillet til Virgil van Dijk og hans kolleger.

Møter atskillig enklere motstand på mandag

Ronald Koeman må nå forsøke å løfte sine spillere foran kampen mot lilleputtnasjonen Gibraltar rett over helgen. Landslagssjefen var slett ikke fornøyd med forsvarsspillet på Stade de France. 

– Det som irriterer meg er at det første og det fjerde målet kom etter forsvarsfeil. Vi var klar over at vi måtte være veldig påskrudd, men vi var ikke oppmerksomme nok. Frankrike er et veldig sterkt lag. Et komplett lag. Veldig fysisk sterke og raske, spesielt i angrep, og de har verdensklasse-spillere i alle posisjoner. Vi er ikke der ennå, innrømmet Koeman.

Han måtte klare seg uten Cody Gakpo, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Joey Veerman og Bart Verbruggen mot franskmennene, da alle disse ble syke med det som trolig var matforgiftning. Tiden vil vise om Liverpool-spilleren og de fire andre spillerne blir friske nok til å hentes inn i troppen igjen til Gibraltar-kampen.