Neste sesong vil Alexander-Arnold få en konkurrent om høyrebackplassen

Denne sesongen har ikke Trent Alexander-Arnold hatt noen reell konkurranse om høyrebackplassen. Det kan det bli forandring på neste sesong.

Med sommerkjøpet Calvin Ramsay på skadelisten mer eller mindre hele sesongen, og Conor Bradley utlånt til Bolton, har Trent Alexander-Arnold i realiteten ikke hatt noen som helst konkurranse om høyrebackplassen på Liverpools lag denne sesongen. Det vitner 23 kamper fra start og tre innhopp fra benken i Premier League om, 26 kamper ut i sesongen.

Veteranen James Milner har steppet inn som vikar ved behov, men visekapteinen er som kjent midtbanespiller. Midtstopper Joe Gomez har også sporadisk blitt benyttet som høyreback.

Jürgen Klopp kan prise seg lykkelig for at Alexander-Arnold ikke har pådratt seg noen alvorlig skade denne sesongen, med såpass magert med back up for scouseren i sin tropp.

24-åringen fikk en kraftig vridning i høyre ankel da han ble stemplet av Gabriel Martinelli i første omgang av kampen mot Arsenal på Emirates den 9. oktober, og kom ikke på banen igjen etter pause. Men han var tilbake allerede en uke etter, en uke før tiden, og kom inn som innbytter i 1-0-seieren mot Manchester City den 16. oktober. Dette er faktisk den eneste skaden som høyrebacken har hatt denne sesongen. Bank i bordet!

Nord-Irlands landskamp mot San Marino denne uken bar imidlertid bud om at scouseren kan få atskillig hardere konkurranse om høyrebackplassen neste sesong. Conor Bradley har hatt en meget god utvikling på utlån hos Bolton Wanderers i League One, hvor han totalt har spilt 43 kamper og bidratt med seks scoringer og like mange målgivende pasninger, og i sin ellevte A-landskamp signaliserte 19-åringen at Alexander-Arnold vil kjenne pusten hans i nakken neste sesong.

STORSPILTE: Conor Bradley imponerte som vingback for Nord-Irland torsdag kveld.

STORSPILTE: Conor Bradley imponerte som vingback for Nord-Irland torsdag kveld.

– Han er en kvalitetsspiller

Landslagssjef Iain Dowie var i alle fall meget raus med rosen etter Bradleys spill mot San Marino torsdag kveld. En kamp som nord-irene vant 2-0, og hvor Bradley var en av sitt lags beste spillere.

– Jeg har sett Conor Bradley mye i Liverpool. Jeg så hvor god han var der. Han er en kvalitetsspiller. Vingback er den perfekte rollen for ham. Han er blant de aller beste til å slå innlegg, og han kan score mål også, skrøt Dowie etter kampen.

– Det finnes ikke så mange som er bedre i den rollen, må jeg si. Han er helt der oppe med de beste. Han la et par meget gode innlegg som det ikke ble mål av, og kan være henrykt over sin egen prestasjon. Han har et så rent tilslag på ballen. Det jeg liker med ham er at han spurter tilbake etter å ha avfyrt et skudd. Dersom en vingback sprinter tilbake like fort som han spurter fremover, er det veldig beundringsverdig, og han gjorde definitivt det i denne kampen, la landslagssjefen til.

Nord-Irlands kaptein, Craig Cathcart, hyllet også Bradley etter 2-0-seieren i San Marino. 

– Conor Bradley leverte virkelig en moden prestasjon, sa han.

Bradley står bokført med fem førstelagskamper for Liverpool, og vil returnere til Anfield etter at han er ferdig med sesongen for Bolton.