– Chelsea må selge mye til sommeren

Mason Mount er linket til Liverpool – og kan være blant spillerne Chelsea må kvitte seg med.

Mason Mount kom til Chelsea allerede som seksåring, og er et av London-klubbens akademiprodukter som har slått ut i full blomst for førstelaget.

Som 20-åring signerte han en ny femårskontrakt med klubben, og noen måneder senere kom A-lagsdebuten for England. Mount er fortsatt på den kontrakten han signerte i 2019, og partene har ikke klart å komme til enighet om en forlengelse selv om det har blitt forhandlet i flere år.

Mount takket nei til en avtale som lå på bordet i fjor. Avtalen skal ha vært verdt 200 000 pund i uka. Liverpool er blant klubbene som viser stort interesse for spilleren, og det at han kun har et år og tre måneder igjen av kontrakten sin gjør at Chelsea trolig må selge denne sommeren dersom de skal få noe penger for ham.

Må selge spillere til sommeren

Mandag rapporterte Chelsea store tap for 2021/22-sesongen. Tapet var på hele 121 millioner pund, selv om de solgte spillere for store penger. Året før rapporterte de tap på 153,4 millioner pund.

Klubben la mye av skylden på sanksjonene mot deres eier Roman Abramovich, som solgte klubben til Todd Boehly mot slutten av forrige sesong. At Chelsea har rapportert så enorme tap, allerede før de gikk ut og brukte rundt 600 millioner pund på nye spillere i de to siste vinduene, gjør at de er nødt å selge spillere til sommeren for å få inn penger og holde seg innenfor Financial Fair Play-reglementet, melder The Times.

Spesielt siden klubben ikke ser ut til å klare topp fire og Champions League-spill neste sesong, om de ikke skulle gå hele veien og vinne turneringen denne sesongen. Klubber kan bare tape 105 millioner pund over de tre siste sesongene for å holde seg innenfor reglementet, og da ser det ikke bra ut for Chelsea.

Økonomiekspert Kieran Maguire sier til The Times at Chelsea må foreta seg noe til sommeren.

– Tingen Chelsea har til sin fordel er at de har en veldig stor stall, så de er i en posisjon der de kan få inn penger ved å selge spillere til sommeren. Vi har allerede sett spekulasjoner rundt salg av Mason Mount og Conor Gallagher, sier han.

Dersom Chelsea må selge spillere og holde seg innenfor lovverket, må det gjøres før 30. juni, slik at det kan inkluderes i regnskapet for 2022/23-sesongen.