Cody Gakpo og de andre fire kan bli hentet inn igjen

Nederland-spillerne som nederlandske medier hevder har fått matforgiftning kan være tilbake igjen til kampen mot Gibraltar på mandag.

Når Nederland møter Frankrike i EM-kvalifiseringskamp i Paris i kveld blir det uten Cody Gakpo og fire av hans lagkamerater.

Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman og Bart Verbruggen er alle blitt syke, og forlot troppen torsdag morgen. Nederlandske medier spekulerer i at det dreier seg om matforgiftning etter en kylling-curry som troppen fikk servert onsdag kveld. Den teorien stiller Virgil van Dijk seg tvilende til. Han spiste også kyllingretten, uten å bli syk.

Nå åpner landslagssjef Ronald Koeman opp for å hente Gakpo og de andre spillerne inn i troppen igjen foran kampen mot Gibraltar på mandag, om spillerne kommer til hektene igjen tidsnok.

– Vi ser ikke bort fra at enda flere spillere kan bli syke. For meg virker det sannsynlig. Vi er mer forsiktige med å håndhilse og slike ting, men du kan ikke unngå kontakt helt, sa Koeman under en pressekonferanse torsdag.

Landslagssjefen ble sjokkert da han fikk høre at så mange av hans spillere hadde blitt syke samtidig. 

– Jeg gikk ned i hotellresepsjonen, og jeg så Joey Veerman som satt der og ventet på en taxi. Sven Botman hadde allerede dratt. Så fikk jeg oversikt over hele situasjonen, og måtte agere raskt.

Døren er ikke stengt

For Cody Gakpo var dette første gang han var involvert med landslaget siden han ble Liverpool-spiller i januar. Landslagssjefen utelukker imidlertid ikke å hente ham og de andre fire tilbake dersom de kommer til hektene igjen tidsnok til å rekke mandagens hjemmekamp mot Gibraltar.

– De fem har reist hjem, men vi utelukker dem ikke for hele perioden. Men det er heller ikke sikkert at de vil komme tilbake. Det hele avhenger av hvordan dette utvikler seg.

– Alle ønsker selvsagt å finne ut hvor dette kommer fra, men vi kan bare spekulere, og det er det liksom ingen vits i. Blant de fem var det spillere som trolig ville ha vært i startoppstillingen. Heldigvis har vi vekslet mye på posisjonene på trening denne uken, så spillerne som kommer inn har også trent i disse posisjonene. Jeg har funnet ut hvordan jeg skal gjøre dette, avsluttet Koeman.