– Jeg tror ikke det var kylling-gryten

Virgil van Dijk stiller seg uforstående til at Cody Gakpo og fire andre lagkamerater på landslaget er blitt syke av middagen landslagstroppen spiste onsdag kveld.

Flere spillere i den nederlandske landslagstroppen er blitt syke, og det er blitt spekulert i at det er snakk om matforgiftning som stammer fra en kylling-curry som troppen fikk servert onsdag kveld.

Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman og Bart Verbruggen er alle blitt syke, og forlot troppen torsdag morgen.

Virgil van Dijk tviler på at det er kylling-gryten som spillerne fikk servert som er årsaken. 

– Jeg aner ikke hvor den historien kommer fra. Jeg spiste også kylling-curryen selv, og den var deilig. Om det er kylling-gryten spillerne er blitt dårlige av? Jeg aner ikke, men jeg tviler på det, uttaler Liverpool-stopperen til NOS.

– Det kom som et sjokk

– Det er veldig merkelig. I gruppeappen vår dukket det plutselig opp meldinger om at noen av spillerne reiser hjem, fordi de hadde blitt syke. Det kom som et sjokk for oss, legger han til.

– Det er definitivt et tilbakeslag for oss, men de spillerne som er her må nå vise seg frem, og det kommer de til å gjøre. Det er jeg sikker på.

De Ligt, som er en av spillerne som er blitt syk, hadde startet samtlige 20 kamper under Ronald Koemans ledelse før dette.

Koeman må også klare seg uten midtbanespiller Frenkie de Jong på grunn av skade.

Nederland starter EM-kvalifiseringen mot Frankrike på fredag, før de er vertskap for Gibraltar på mandag.