– Han er på en annen planet

Ibrahima Konate bare ler av sammenligninger av Virgil van Dijk og landslagskollega Dayot Upamecano.

I morgen kveld er det duket for EM-kvalifiseringskamp mellom Frankrike og Nederland, og i den forbindelse har Eurosport intervjuet Ibrahima Konate. 

Da han ble bedt om å sammenligne Virgil van Dijk med landslagskollega Dayot Upamecano, måtte franskmannen bare le:

– Hvilket spørsmål er det? Du kan ikke sammenligne de to. Jeg er i samme kategori som Upamecano, selv om han er en hard konkurrent om plassen på landslaget. Men van Dijk er på en helt annen planet. Vi er fortsatt veldig langt unna å oppnå det han har klart, selv om jeg ikke er i tvil om at vi vil klare det en vakker dag.

Konate mener at lagkameraten på klubblaget, van Dijk, utstråler en aura når han er ute på banen, og da han fikk spørsmål hva han har lært av nederlenderen, svarte han:

– Lederskap. Han får forsvarsspill til å se så enkelt ut mot visse spillere. Han har sin egen teknikk, som er helt utrolig. Han er målbevisst, og har en indre drivkraft. Han har en aura ute på banen. Du føler det hele tiden.

– Det er en eksepsjonell mulighet for meg å få spille sammen med ham. Men jeg må også skape min egen karriere, og ikke betrakte meg selv som en fan av ham hele tiden.

SKAL FORSØKE Å STOPPE NEDERLAND: Dayot Upamecano og Ibrahima Konate skal bryne seg på Nederland i en EM-kvalifiseringskamp fredag kveld.

SKAL FORSØKE Å STOPPE NEDERLAND: Dayot Upamecano og Ibrahima Konate skal bryne seg på Nederland i en EM-kvalifiseringskamp fredag kveld.

Håper på en lang Liverpool-karriere

I intervjuet sier Konate at han ønsker å være Liverpool-spiller i lang tid fremover.

– Når du spiller for Liverpool blir spørsmålet ærlig talt hvor du kan gå etter det. For å bli værende i klubben må du prestere. Mitt mål er å være en del av Liverpools lag både på kort sikt og lang sikt, og selvsagt å vinne alle tilter vi kan vinne.

Midtstopperen innrømmer at denne sesongen har vært svært vanskelig på klubblaget. 

– Vi må innrømme at denne sesongen har vært komplisert for oss alle, for hele klubben. Ingen er bedre skikket til å fortelle om dette en treneren. Vi har vært uheldige, med mange skadede spillere. Jeg var selv skadet i begynnelsen av sesongen. Troppen ble i minste laget, arbeidsbyrden var intens, og det ble komplisert. Men sesongen er ikke over ennå.

Eurosport kan selvsagt ikke intervjue Konate uten å nevnte den utrolige 7-0-seieren over Manchester United nylig.

– Jeg må innrømme at det var et eksepsjonelt resultat. Men ett døgn etter seieren hadde jeg glemt den fullstendig. Da var jeg fokusert på kampen i Madrid. Det var det eneste jeg kunne tenke på. Men det var et historisk, sprøtt resultat, men vi gikk raskt videre, sier franskmannen.