Dagen da Roy Hodgson byttet bort feil spiller!

I anledning at Crystal Palace har ansatt 75 år gamle Roy Hodgson som sin nye manager serverer vi en liten skrekkhistorie fra Hodgsons tid som Liverpool-manager.

Roy Hodgson tar fatt på sin 24. managerjobb siden 1976, som Crystal Palace sin nye manager på en kontrakt ut denne sesongen. I den anledning presenterer vi en utrolig historie fra Croydon-mannens korte karriere som Liverpool-manager. Hodgson ble ansatt som Rafael Benitez sin etterfølger den 1. juli 2010, men måtte ta sin hatt å gå allerede den 8. januar 2011 etter en mildt sagt elendig resultatrekke og ditto prestasjoner.

Flere av spillerkjøpene som Hodgson gjorde i løpet av dette halvåret ble sterkt kritisert av supporterne, som Milan Jovanovic, Paul Konchesky og Christian Poulsen. Og det var i forbindelse med kjøpet av Konchesky fra Hodgsons forrige arbeidsgiver, Fulham, at denne utrolige historien utspant seg. 

For å få fatt i Konchesky gikk nemlig Hodgson med på å sende de unge talentene Lauri Dalla Valle og Alexander Kacaniklic til London-klubben i tillegg til 3,5 millioner pund. I 2019 avslørte imidlertid svenske Kacaniklic til Fotballskanalens podcast at Hodgson trodde han solgte en annen Alex!

Roy Hodgsons legendariske «face rub» mot slutten av en kamp mot Newcastle har i ettertid blitt selve symbolet på Croydon-mannens Liverpool-karriere:

Forsøkte å stoppe overgangen, og ba Kacaniklic komme tilbake

Kacaniklic fortalte til podcasten at Hodgson forsøkte å stoppe overgangen da han innså tabben han hadde gjort.

– Jeg var i Fulham, og før jeg signerte papirene hadde jeg en samtale med Roy Hodgson på telefon. Det var da vi skjønte at han hadde sendt feil Alex til Fulham, sier svensken.

– I hans hode trodde han at han hadde byttet bort en annen Alex for Konchesky. Men da var det for sent. Det er litt komisk nå i ettertid!

– Hodgson sa til meg at han ønsket meg velkommen tilbake til Liverpool med åpne armer, men da måtte jeg gjøre det jeg følte for. På det tidspunkt hadde jeg bestemt meg, og var veldig opprømt over å komme til Fulham. 

På den tiden hadde Liverpool en venstreback som helt Alex Whittle i U18-troppen, og en venstreback som het Alex Cooper i U21-troppen, men hvilken Alex det var Hodgson trodde han kvittet seg med sier historien ingenting om.

Kacaniklic fortalte i 2019 at det var en tung periode i Liverpool under Hodgson.

– Da Roy Hodgson kom til klubben var det en stor forandring. Benitez hadde formet klubben og gjort den til sin egen. Da han forlot klubben tok ham med seg alle sine ansatte, og det ble litt turbulent. Hodgson så ikke særlig mye på oss ungguttene. Han ønsket kjappe resultater. Han ønsket Paul fra Fulham.

Kacaniklic spilte over 100 kamper for Fulham før ferden gikk videre til franske Nantes. Etter det spilte han for Hammarby i hjemlandet, før han flyttet videre Hajduk Split og deretter til AEL Limassol hvor han er nå.