– Gutten er god som gull

Ben Doak følger i fotsporene til Kenny Dalglish, og imponerer «Kongen».

Sir Kenny Dalglish har kun hatt et kort møte med Ben Doak etter at landsmannen kom til Liverpool i fjor. 17-åringen kom fra Celtic, samme klubb som Dalglish selv kom fra i 1977. Forskjellen på de to er at Dalglish da allerede var en etablert stjernespiller, mens Doak kom til Liverpool som stortalent med minimalt med førstelagserfaring. 

– Den lille mannen har gjort det bra etter at han kom hit. Han er bare 17 år gammel, men har allerede spilt for førstelaget. Han har et godt overblikk, han kan passere spillere, og han er ikke egoistisk. Han ser alltid etter sine lagkamerater, sier en engasjert King Kenny om sin unge landsmann.

– Det er nok ikke aktuelt å droppe Salah ennå

– Det er mye forlangt at en 17-åring skal spille fast i Premier League, men når han har fått sjansen har han klart seg bra. Det er nok ikke aktuelt å droppe Mo Salah for den lille mannen riktig ennå, siteres Dalglish av The Herald.

Doak fikk sin Liverpool-debut da han kom innpå for Fabio Carvalho i det 74. minutt mot Derby i ligacupen, bare to dager før sin 17.årsdag i begynnelsen av november. Skotten imponerte Anfield-publikummet med sin fart og sitt dribleregister i løpet av det siste kvarteret. 2. juledag fikk han Premier League-debuten, da kom inn i det 86. minutt i 3-1-seieren over Aston Villa på Villa Park, og totalt står den unge skotten bokført med fem innhopp for førstelaget i sin debutsesong for Liverpool. To av disse innhoppene har kommet i Premier League.

– Gjør han ting riktig, vil han bli anerkjent for det. Han har hatt noen korte innhopp, og Klopp ville ikke ha benyttet ham om han ikke var imponert, slår Dalglish fast.

– Han trenger ikke overskrifter med en gang, men han gjør det bra. Jeg snakket med ham i et halvt minutt en dag da vi forlot treningsanlegget. Jeg spurte ham om han trengte skyss. Gutten er god som gull. Han har funnet seg til rette, og folk tar seg av ham. Det er viktig at han er glad og fornøyd, for da vil han være bedre ute på banen. 

– Han trenger ikke min hjelp, men dersom han gjør det kan han bare spørre meg. De unge spillerne blir veldig godt tatt vare på i Liverpool. 

HAR TRO PÅ BEN DOAK: Både Sir Kenny Dalglish og Jürgen Klopp ser for seg en stor fotballfremtid for unge Ben Doak.

HAR TRO PÅ BEN DOAK: Både Sir Kenny Dalglish og Jürgen Klopp ser for seg en stor fotballfremtid for unge Ben Doak.

Er sikker på at Robbo vil legge armen rundt skuldrene hans

Dalglish selv gjorde sin Celtic-debut da han bare var 17 år gammel, men forlot ikke Glasgow-klubben før han var 26 år. Doak har forlatt hjembyen i en mye yngre alder.

– Doak ville ikke vært her om han ikke hadde talent. Nå må han bare bli husvarm. Han har flyttet hjemmefra som 17-åring. Jeg behøvde ikke gjøre det før jeg var 26. Det er forståelig om han får hjemlengsel. Han må bare ta det på strak arm. Kanskje nevne det til noen som kan hjelpe ham. Han skal ikke være redd for å be om hjelp. Det er det viktigste. Han trenger ikke være redd. Han har gode lagkamerater rundt seg, som virker å være fornuftige gutter.

Doak er ikke den eneste skotten i Liverpools stall. En annen Glasgow-gutt er en viktig brikke i troppen. Nemlig den skotske landslagskaptein Andy Robertson.

– Jeg er sikker på at guttene i Liverpool, og spesielt Robbo, vil ta seg av ham. Som en ansvarsfull skotsk gutt fra Glasgow vil han sørge for det. 

Doak fikk en stygg smell i hodet da han skallet sammen med Sporting-forsvarer Joao Muniz bare seks minutter ut i kvartfinalen i UEFA Youth League mellom Sporting Lisboa U19 og Liverpool U19 i Lisboa for en uke siden. Etter kollisjonen med Muniz holdt Doak seg til hodet, snublet avgårde noen steg, før han segnet om på gressmatta. Det så veldig stygt ut, og 17-åringen fikk øyeblikkelig behandling av Liverpools leger. De behandlet tenåringen i to minutter ute på gressmatta, før den unge skotten kom seg på beina igjen, og kunne gå av banen for egen maskin. Doak kom selvfølgelig ikke på banen igjen, men ble erstattet av Ranel Young.

Den unge skotten var ikke i troppen til Liverpool U21 da de vant 3-2 i Blackburn i helgen, og søndag kom beskjeden om at den tidligere Celtic-spilleren har trukket seg fra Skottlands U21-landslagstropp til landskampene denne uken.