Det er slett ikke sikkert fjerdeplass holder til Champions League-spill

Chelsea og Manchester United kan skape marerittscenario for Liverpool.

Med tolv kamper igjen å spille i Premier League jakter Liverpool desperat en topp fire-plassering, som vanligvis gir Champions League-spill neste sesong.

Men med Chelsea og Manchester United klare for kvartfinaler i henholdsvis Champions League og Europa League, er det slett ikke sikkert at fjerdeplassen i Premier League vil gi Champions League-spill neste sesong.

Marerittscenariet for Liverpool er nemlig at Chelsea vinner Champions League, hvor London-klubben nå skal møte Real Madrid i kvartfinalen, og at Manchester United vinner Europa League, hvor de nå skal møte Sevilla i kvartfinalen.

Skulle det skje samtidig som både Chelsea og United havner utenfor topp fire, og Liverpool tar fjerdeplassen, vil ikke Jürgen Klopps lag komme med i Champions League neste sesong likevel.

Maksimalt fem lag fra Premier League får delta i Champions League

Lagene som vinner henholdsvis Champions League og Europa League er nemlig begge automatisk kvalifisert for neste års Champions League, og fordi ingen nasjoner kan ha med flere en fem lag vil det laget som blir nummer fire i Premier League i et slikt scenario måtte tak til takke med en plass i Europa League.

Chelsea ligger for øyeblikket helt nede på tiendeplass på tabellen, og har elleve poeng opp til Tottenham på fjerdeplass, med en kamp mindre spilt. Det er ni poeng opp til Newastle på femteplass, som har like mange kamper spilt.

Manchester United ligger for øyeblikket på tredjeplass i Premier League med 50 poeng. Det er ett poeng foran Tottenham, men United har spilt to kamper mindre. De har imidlertid spilt like mange kamper som Newcastle på femteplass, som har tre poeng mindre enn United. Liverpool er åtte poeng bak United, med like mange kamper spilt.

Så dersom enten Newcastle eller Tottenham i tillegg til Liverpool tar seg forbi Manchester United i ligainnspurten, samtidig som Chelsea og Manchester United vinner hver sin europacup, vil laget som havner på fjerdeplass falle utenfor det gode selskap i form av spill i Champions League. Da blir det Europa League-vinneren, Champions League-vinneren, og de tre best plasserte lagene i Premier League som kommer med i Champions League fra England.

I neste ligarunde gjester Liverpool tabelltoer Manchester City lørdag 1. april, mens Newcastle er vertskap for Manchester United dagen etter.