Harveys bragd som vi ikke har sett maken til siden Fowlers glansdager

Det hører med til sjeldenhetene at en tenåring er på banen i samtlige kamper.

Da Harvey Elliott entret gressmatta på Santiago Bernabeu 57 minutter ut i returoppgjøret mot Real Madrid, var det samtidig hans kamp nummer 40 for sesongen i det som også var Liverpools kamp nummer 40 for sesongen.

Det hører med til sjeldenhetene at en tenåring er involvert i samtlige kamper. Det er faktisk bare andre gang i Liverpool-historien at en tenåring har vært involvert i samtlige av lagets første 40 kamper fra sesongstart.

Robbie Fowler er den eneste tenåringen som har gjort noe tilsvarende for Anfield-klubben. Det gjorde scouseren i 1994/95-sesongen. Den sesongen spilte Fowler utrolige 57 kamper for Liverpool, inkludert samtlige 42 ligakamper, og gjorde hele 31 mål. Han var i likhet med Elliott 19 år den gangen, og har som Elliott fødselsdag tidlig i april.

40 PÅ RAD FRA SESONGSTART: Hva drakk Robbie Fowler under preseason sommeren 1994?  Inntil Harvey Elliott kopierte bragden var han den eneste tenåringen som hadde vært involvert i 40 kamper på rad fra sesongstart for de røde.

40 PÅ RAD FRA SESONGSTART: Hva drakk Robbie Fowler under preseason sommeren 1994? Inntil Harvey Elliott kopierte bragden var han den eneste tenåringen som hadde vært involvert i 40 kamper på rad fra sesongstart for de røde.

Elliott er også bare den tredje spilleren til å klare denne bragden siden tusenårsskiftet. Pepe Reina gjorde det i 2011/12 og Mohamed Salah i 2018/19, opplyser Optas Michael Reid på Twitter.

Ingen har flere innhopp fra benken

Elliott fyller 20 år den 4. april. 2003-modellen har startet 23 kamper og fått 17 innhopp fra benken denne sesongen. Ingen andre er i nærheten av like mange kamper som innbytter. Roberto Firmino følger nærmest med 13. I ligaen har Elliott startet 16 kamper, og fått 10 kamper som innbytter. 

Tenåringen står bokført med fem mål på disse kampene. Ett i ligaen, to i Champions League og to i FA-cupen.

Seks spillere har startet flere kamper enn enn den tidligere Fulham-spilleren; Mohamed Salah, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Fabinho og Andy Robertson. 

Dette gjenspeiles også i listen over hvilke spillere som har fått mest spilletid i Premier League denne sesongen, hvor Elliott har nettopp de seks nevnte spillerne foran seg. Med sine 1428 minutter på banen totalt i Premier League er det rundt regnet 900 minutter opp til Alisson og Salah, som har henholdsvis 2340 og 2316 minutter på banen i ligasammenheng.

Dette er sterke tall med tanke på den stygge skaden som Elliott ble utsatt for tidlig i forrige sesong. Bare 18 år gammel var Elliott i Klopps foretrukne førsteellever da 2021/22-sesongen startet. Men i sesongens fjerde kamp fikk han en stygg ankelskade mot Leeds United på Elland Road. Skaden holdt ham ute til februar, da han i returen scoret sitt første mål foran The Kop mot Cardiff City. 

Forkortet ferien for å trene

Sommeren 2022 forkortet Elliott ferien for å være best mulig fysisk rustet til sesongoppkjøringen, og det har altså gitt resultater i form av involvering i samtlige kamper så langt.

Denne uken er Elliott sammen med sin klubbkamerat Curtis Jones opptatt med spill for England U21. England møter Frankrike på Leicesters King Power Stadium lørdag 25. mars klokken 18.00, mens de spiller mot Kroatia på Fulhams Craven Cottage tirsdag 28. mars klokken 20.45.

Paul Joyce i The Times mener Elliott er blitt en nøkkelspiller for Liverpool takket være sin arbeidskapasitet. Det skrev han i etterkant av 7-0-seieren over Manchester United for drøye to uker siden.

Elliott har vært Liverpool-supporter fra barnsben av, og at han er fornøyd med tilværelsen i Anfield-klubben er det ikke i tvil om.

Harvey Elliott

Født04. april 2003
Chertsey, England
Høyde170 cm
Debut25.09.2019 mot MK Dons (2–0)
Innkjøp£4,3M (Kompensasjon)
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-2323+17 /516+10 /1
2021-226+5 /14+2 /0
2020-211+0 /00+0 /0
2019-206+2 /00+2 /0

– Målet og drømmen er å være her resten av karrieren. Enten det er som spiller, trener eller som en mentor for unge spillere. Jeg vil være her i Liverpool FC resten av livet. Det føles som hjem, og familien har flyttet opp hit sammen med meg, sa Elliott i et intervju med Premier League Productions i november.

– Å være her for alltid er én ting, men på veien ønsker jeg også å oppnå så mye jeg kan sammen med laget, la han til. 

Har kontrakt til 2027

2003-modellen signerte en ny langtidskontrakt i sommer, som binder ham til klubben til 2027.

– Det å kjøre forbi Anfield hver dag og så dra til treningsanlegget der jeg er rundt spillere i verdensklasse, gjør at det ikke finnes noe bedre, uttalte hovedpersonen selv da.

En som tydelig setter pris på Elliotts egenskaper er i alle fall manager Jürgen Klopp, i og med at han har valgt å benytte tenåringen i samtlige kamper denne sesongen. 

– Helt siden Harvey startet å spille på førstelaget har han vist seg som en enestående spiller, sa Klopp i slutten av oktober.

– Nå spiller han for et lag som ikke er i perfekt form, men han har likevel vært veldig stabil i prestasjonene. Det er bra både for ham og oss, la han til.