– Nå føler jeg meg trygg i rollen

Andy Robertson håper å lede Skottland til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024.

Det var Alex McLeish som i sin tid utpekte Andy Robertson som skottenes landslagskaptein, en rolle han har fortsatt å ha etter at Steve Clarke tok over som manager for det skotske landslaget. Nå har han vært landslagskaptein i fem år.

– Det gikk en stund før jeg ble vant til å bære kapteinsbindet, innrømmer Robertson til BBC.

– Jeg var ganske ung da jeg ble utnevnt som kaptein, og jeg følte jeg kunne løse alle problemer den gangen. Jeg tok kanskje på meg for mye ansvar. Men med alderen innser du at du bare kan kontrollere de tingene du selv har kontroll over. Nå føler jeg meg trygg i rollen. Jeg føler meg komfortabel. Jeg elsker å være kaptein. Jeg vet når jeg skal snakke med mine medspillere, og når de trenger en arm rundt skulderen, og også når staben trenger en arm rundt skulderen. Jeg vil alltid stille opp for folk.

EM-sluttspillet er et klart mål

Robertsons neste oppgave som skotsk landslagskaptein er kvalifiseringen til EM i 2024, og nå står kvalifiseringskamper mot Kypros og Spania for tur. Begge kommer til Hampden Park, og først ute er kypriotene, som Skottland møter lørdag klokken 14.00. Kampen mot Spania spilles neste tirsdag klokken 20.45.

Norge og Georgia er også i samme kvalifiseringsgruppe, hvor bare de to beste lagene går til sluttspillet. Skottland er imidlertid minst garantert en playoff-plass til mesterskapet etter å ha vunnet sin Nations League-gruppe.

– Jeg føler jeg fortsatt har noen år igjen, så forhåpentligvis får jeg være med på et par store sluttspill til, sier Robbo.

– Jeg er heldig som har vunnet de trofeene jeg har gjort som spiller, men det å være kaptein for landslaget er der oppe sammen med trofeene for klubblaget.