Se oversikten: Tolv førstelagsspillere klare for landslagssamling

Mange røde kan få en periode med hvile i den kommende landslagspausen.

Det er duket for den første landslagssamlingen etter VM og dermed en kamppause for Liverpool. For de fleste førstelagsspillerne blir dette en anledning til å lade batteriene før de tolv viktige ligakampene som gjenstår av årets sesong. 

Kun tolv spillere skal i aksjon i løpet av landslagssamlingen, mens resten får bli igjen hjemme. Blant annet er den brasilianske trioen Alisson, Fabinho og Roberto Firmino utelatt av den brasilianske landslagstroppen, der det eksperimenteres litt inn mot to privatlandskamper denne samlingen. 

Trent Alexander-Arnold ble vraket av England-sjef Gareth Southgate og får dermed hvile. Det samme gjør Joel Matip, Joe Gomez, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur, Fabio Carvalho og stopperne Nat Phillips og Rhys Williams. 

Thiago, Luis Diaz, Stefan Bajcetic og Calvin Ramsay er ikke aktuelle for samlingen på grunn av skade. 

Det samme gjelder Darwin Nunez og Ben Doak, som i helgen har meldt forfall til samlingene med henholdsvis Uruguay og Skottland U21.

Tretten spillere i aksjon

Under kan du se oversikten over når Liverpools spillere skal spille sine landskamper. I Europa begynner kvalifiseringen til VM 2024 denne samlingen, mens kvalifiseringen til Afrikamesterskapet fortsetter. De søramerikanske landslagene spiller bare privatlandskamper denne samlingen. 

Caoimhin Kelleher er med i Irland-troppen. Ibrahima Konaté er i Frankrikes tropp og skal blant annet ta i mot Nederland, der Virgil van Dijk og Cody Gakpo er i troppen. 

Andy Robertson er som vanlig kaptein for Skottland, mens back-kollega Kostas Tsimikas skal i aksjon for Hellas. Diogo Jota er i Portugal-troppen etter å ha mistet VM på grunn av skade. Harvey Elliott og Curtis Jones er på sin side med i Englands U21-tropp. Jordan Henderson er Liverpools eneste representant i seniortroppen.

I Afrika skal Mohamed Salah og Egypt spille to kamper mot Malawi, mens Naby Keita og Guinea spiller to kamper mot Etiopia. 

Kampene

Her er oversikten over når de røde skal spille sine kamper.

22. mars
20:45 Irland - Latvia (Kelleher)

23. mars
20:45 Italia - England (Henderson)
20:45 Portugal - Liechtenstein (Jota)

24. mars
20:00 Egypt - Malawi (Salah)
20:45 Frankrike - Nederland (Konaté, van Dijk, Gakpo)
20:45 Gibraltar - Hellas (Tsimikas)
22:30 Guinea - Etiopia (Keita)

25. mars
15:00 Skottland - Kypros (Robertson)
18:00 England U21 - Frankrike U21 (Elliott, Jones)

26. mars
18:00 England - Ukraina (Henderson)
20:45 Luxembourg - Portugal (Jota)

27. mars
18:00 Hellas - Litauen (Tsimikas)
20:45 Nederland - Gibraltar (van Dijk, Gakpo)
20:45 Irland - Frankrike (Kelleher, Konaté)
22:00 Etiopia - Guinea (Keita)

28. mars
15:00 Malawi - Egypt (Salah)
20:45 Skottland - Spania (Robertson)
20:45 England U21 - Kroatia U21 (Elliott, Jones)