Det er 11 måneder siden sist Liverpool fikk straffe i Premier League

Mohamed Salah har 20 mål denne sesongen, men kun ett har kommet på straffe.

Forrige sesong fikk Liverpool åtte straffespark i Premier League. Det siste kom i siste minutt hjemme mot Watford 2. april i fjor – for nøyaktig 11 måneder siden. Da var Fabinho sikker, og satte ballen i mål.

Siden den gang har ikke de røde fått en eneste straffe i ligaen.

Denne sesongen har det blitt delt ut 53 straffespark i Premier League. Fulham har fått flest med sju, foran West Ham med seks. Ligaleder Arsenal, Manchester United og Chelsea har kun fått to straffespark hver denne sesongen.

Det er to lag som har til gode å få en sjanse fra 11 meter. Det er Liverpool og Bournemouth, ifølge oversikten til Transfermarkt

– Rekordmange touch

Michael Reid i Opta har tatt for seg den statistikken. Han melder at Liverpool nå har gått 32 kamper på rad i Premier League uten å få straffe. Det var thisisanfield.com som omtalte det først. 

På de kampene har de hatt 1138 touch i motstanderens boks. Det er flest antall touch i motstanderens boks som noen gang er registrert over så mange Premier League-kamper, uten at det har ført et eneste straffespark, så lenge Opta har registrert statistikk.

Antall touch gir ikke nødvendigvis en god indikator for at en skal bli snytt for noe, og det kan også si noe om at Liverpool har manglet noen av sine beste driblere i Roberto Firmino, Luis Diaz og Diogo Jota i lange perioder.

Mohamed Salah har nå scoret 20 mål denne sesongen, men kun ett av målene har kommet på straffe. Det kom i Champions League mot Rangers.