– Det er som en Champions League-uke

Storoppgjørene kommer tett i april med City, Chelsea og Arsenal i løpet av den første uka.

– Definitivt. Det er som en Champions League-uke. Jeg vet vi er ute men om du går langt nok kan du få et engelsk lag i midtuka i Champions League, svarte Jürgen Klopp på om han følte adrenalinet før en stor og viktig uke.

Liverpools «skjebneuke» starter med Manchester City i morgen, lørdag, Chelsea på tirsdag kveld og fullføres med serieleder Arsenal søndag.

– Jeg gleder meg veldig, absolutt. Vi er ikke dumme, vi vet at kampen i Madrid var dårlig, og at det var dårlig mot Bournemouth. Før det var det verdensklasse. Det er det vi må ta med oss og reagere på de andre to kampene.

NULLSTILTE I LANDSLAGSPAUSEN: To uker uten klubbfotball var ikke det verste etter at de to siste kampene for de røde begge endte 0-1.

NULLSTILTE I LANDSLAGSPAUSEN: To uker uten klubbfotball var ikke det verste etter at de to siste kampene for de røde begge endte 0-1.

– Vi må møte opp mot City og gå for det, det er ingen annen mulighet for oss. Du vil spille disse kampene. Vi spiller mot City, Chelsea og Arsenal hver sesong, men det er spesielt å møte dem i løpet av én uke. Ja, det er vanskelig, men det er situasjonen og nå er vi her. De fleste guttene er friske og raske.

Ikke dumt med landslagspause

Sist gang laget var i aksjon var borte i Madrid 15. mars. Klopp tror en pause ikke var så dumt på dette tidspunktet.

– For meg passet det bra. Jeg var klar for noen dager uten å analysere kampen igjen. Det er ingen problem å bli slått ut av Real Madrid. Du kan tape der. Men vi burde vise mer enn vi gjorde den kvelden.

– Vi kunne ikke, det er ikke det at gutta ikke ville det, vi klarte ikke, og det er selvsagt mitt ansvar.

Begge lag har alt å spille for

Ligaens suverene toppscorer Erling Braut Haaland, som står med 28 mål og hele syv mer enn nærmeste utfordrer Harry Kane, er usikker. Hva gjør det med trenerens forberedelser til storkampen?

– Ikke mye, for vi jobber mest med å sørge for at de aldri får spilt den siste pasningen der Haaland kommer inn. De har vunnet ligaen uten en spiss også og er alltid gode. Jeg tror ikke City vet hvordan vi kommer til å spille. Du vet aldri hvem som spiller, så du må være forberedt på ulike scenarier.

Selv om det ikke er tittelkamp innbyrdes er lørdagens møte viktig for både Guardiola og Klopp. 

STOR OPPLEVELSE I PAUSEN: Skottland-kaptein Andy Robertson & Co fikk en perfekt start på EM-kvalifiseringen.

STOR OPPLEVELSE I PAUSEN: Skottland-kaptein Andy Robertson & Co fikk en perfekt start på EM-kvalifiseringen.

– Superviktig kamp, for begge lag, det er den ene tingen som ikke er annerledes fra alle de andre årene. For øyeblikket må vi vinne fotballkamper. Du får det du fortjener, vanligvis, hvis du jobber hardt nok, og det er det vi prøver på.

– Det er en enorm kamp, og en enorm uke. Men for i morgen de fortjener åpenbart all oppmerksomheten vår, vi bør ikke tenke på de andre kampene. Guttene er tilbake, noen trente for første gang i dag, men det er det samme for City. Mot City må du være på ditt beste, forsvare deg på et superhøyt nivå og spille fotball i tillegg. De dominerer, men man må spille fotball i tillegg. Og det er det vi alltid gjorde i de gode kampene.

Manchester City - Liverpool ser du fra 13:30 lørdag 1. april, på V Sport PL/Viaplay.