– Dette blir en viktig sommer for Jones

Curtis Jones venter fremdeles på sitt virkelige gjennombrudd.

Curtis Jones er inne i en vanskelig sesong preget av skader og lite spilletid, og høydepunktet til 22-åringen kom kanskje utenfor banen da han før jul skrev under på en ny langtidskontrakt med Liverpool FC. 

Scouseren har lenge vært en lovende spiller, men mye skader de siste to sesongene har ført til at utviklingen har stoppet opp noe. Etter å ha spilt 34 kamper og levert hele ni målpoeng i alle turneringer i 2020/21, har det blitt mindre de to neste sesongene. 

I 2022/23 har det så langt bare blitt tolv kamper i alle turneringer, der kun sju har vært i Premier League. Totalt har det bare blitt to kamper fra start - mot Nottingham Forest i ligaen og i hjemmeseieren over Napoli i Champions League. 

– Viktig sommer

Klubben og Jürgen Klopp virker fremdeles å ha tro på Jones, noe langtidskontrakten tyder på, men snart må man kunne stille spørsmålet om når gjennombruddet virkelig skal komme. Jones ble diskutert i den nyeste episoden av The Athletics podcast Walk On, der det blir spådd at kommende sommer og den påfølgende sesongen kan bli avgjørende i midtbanespillerens videre karriere. 

– Dette blir en viktig sommer for Jones, sier journalist og navnebror Andy Jones i podcasten. 

– Han har hatt en ny vanskelig sesong, og det er midtbanen som har vært det store spørsmålstegnet. Jeg hadde håpet at han hadde tatt steget opp, men av flere årsaker har han ikke hatt den muligheten. 

Curtis Jones for Liverpool

(Alle turneringer)

2018/19: 1 kamp, 0 mål, 0 målgivende
2019/20: 12 kamper, 3 mål, 1 målgivende
2020/21: 34 kamper, 4 mål, 5 målgivende
2021/22: 27 kamper, 1 mål, 3 målgivende
2022/23, 12 kamper, 0 mål, 0 målgivende

Kilde: lfchistory.net

– I en alder av 22 har han fremdeles mange år foran seg, men samtidig regnes han ikke lenger som en veldig ung spiller lenger, og derfor blir det som skal skje i sommer viktig, sier han. 

Journalisten tror det blir lite spilletid for Jones resten av sesongen. 

– Med bare tolv kamper igjen må man lure på når den neste kampen fra start skal komme, sier han. 

Opptur for U21

Midtbanespilleren har den siste uken vært på landslagssamling for England U21 sammen med Harvey Elliott, og der fikk han seg en opptur blant annet i form av en lekker scoring. 

Journalist-Jones og kollega Caoimhe O'Neill håper det kan gi fornyet selvtillit til spilleren. 

– Vi har sett hvilken kvalitet han har inne, og han har levert noen veldig gode kamper for Liverpool. Nå blir det viktig å bygge ham opp, og målet for England vil definitivt hjelpe, sier O'Neill. 

I en sommer der Liverpool ser ut til å miste Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og kanskje også James Milner vil mye skje i midtbaneleddet. 

– Liverpool vil styrke midtbanen, og med to-tre nye midtbanespillere kan man lure på hvor Jones havner i køen, sier Andy Jones og legger til at det blir spennende å følge oppkjøringen. England vil ha hjulpet.