Diaz kan bli involvert allerede mot City

Luis Diaz er i rute, og vel så det.

Mens de andre spillerne har hatt fri og har vært på landslagssamling, har Luis Diaz vært igjen på AXA Training Centre. Allerede før landslagspausen visste vi at han hadde deltatt på oppvarminger og deler av treninger med førstelaget, men nå er han et stort skritt nærmere.

Det var har vært forventet at vi ser ham tilbake i full trening denne uken, og Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Diaz er i rute. 

Den siste uken har han spilt fotball og trent med akademispillerne, og planen er nå at han skal kunne gå rett inn og trene for fullt sammen med førstelaget i løpet av den neste dagene. Spillerne vil returnere fra landslagskamper på onsdag og torsdag.

Kan bli involvert mot City

Bascombe skriver at det er håp om at Diaz kan komme til å være med i kamptroppen mot Manchester City i tidligkampen på Etihad Stadium på lørdag, dersom alt skulle gå etter planen.

Det er mulig at spilletid kommer for tidlig for ham allerede der, men at comebacket nå er er så nærme at han vil kunne komme inn og ha en innflytelse og gi de røde et skikkelig løft i de siste 12 kampene for å klare en topp fire-kvalifisering. Telegraph-journalisten tror Jürgen Klopp vil være forsiktig med ham, etter at han slo opp igjen skaden i Dubai i desember, men tror han vil være fristet til å ha ham med i troppen mot City og kanskje bruke ham mer mot Arsenal helgen etter.

Diaz har mistet de 28 siste kampene for de røde, og har vært ute i seks måneder. Han har kun spilt 615 minutter i Premier League denne sesongen, men likevel er det bare fem spillere i troppen som har scoret flere ligamål, og bare fire som har hatt flere målgivende. På sine åtte kamper før skaden hadde han tre mål og to målgivende.

Manchester City - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.