Stortalentet var svimmel etter den kraftige hodesmellen

Ben Doak vil følge det engelske fotballforbundets hjernerystelse-protokoll, som betyr at han må ta det med ro i noen dager.

Stortalentet Ben Doak kollapset etter at han skallet sammen med Sporting-forsvarer Joao Muniz bare seks minutter ut i dagens kvartfinale i UEFA Youth League mellom Sporting Lisboa U19 og Liverpool U19 i Lisboa. En kamp som Liverpool tapte 1-0. 

Etter kollisjonen med Muniz holdt Doak seg til hodet, snublet avgårde noen steg, før han segnet om på gressmatta. Det så veldig stygt ut, og 17-åringen fikk øyeblikkelig behandling av Liverpools leger. De behandlet tenåringen i to minutter ute på gressmatta, før den unge skotten kom seg på beina igjen, og kunne gå av banen for egen maskin.

Doak kom selvfølgelig ikke på banen igjen, men ble erstattet av Ranel Young.

Følger fotballforbundets hjernerystelse-protokoll

– Ben sa han følte seg svimmel ute på banen, men han bestod alle testene vi gjorde ute på gressmatta, og var i stand til å gå av banen, uttaler Barry Lewtas til The Athletic.

– Han var tilbake ute på banen sammen med resten av laget etter kampen var slutt, og nå er han på bussen på vei tilbake på flyplassen, legger U19-manageren til.

– Ben føler seg i fin form nå, men vi følger fotballforbundets standard hjernerystelse-protokoll, opplyser han videre.

Ben Doak kom til Liverpool fra Celtic i mars 2022, og fikk sin Premier League-debut som innbytter mot Aston Villa 2. juledag. Den skotske U21-landslagsspilleren kom også inn i andre omgang av ligatapet for Brighton i januar, i tillegg til at han har spilt to FA-cupkamper og en ligacupkamp for klubben.