Ben Doak måtte tidlig ut med hodeskade da Liverpool ble eliminert fra UEFA Youth League

Liverpool U19 klarte ikke å nå en historisk semifinale i UEFA Youth League.

Sporting Lisboa U19 - Liverpool U19 1-0 (0-0): Liverpool U19 kom til kort i kvartfinalen i UEFA Youth League mot Sporting i Lisboa, og klarte dermed ikke å nå semifinalen i turneringen for det som ville ha vært første gang i historien for de røde.

Rodrigo Ribeiro ble matchvinner med en scoring i det 65. minutt, etter et angrep hvor Liverpool mente de skulle hatt et klart frispark.

Doak fikk en stygg smell i hodet

Gjestene fra Merseyside fikk et tidlig skudd for baugen, da Ben Doak måtte forlate banen allerede etter åtte minutter, etter å ha fått en kraftig smell i hodet.

De øvrige Liverpool-spillerne lot imidlertid ikke det påvirke seg, og Luca Stephenson og James McConnell hadde begge sjanser i løpet av den første halvtimen.

Sporting avsluttet første omgang best, og Afonso Moreira hadde et skudd som gikk like utenfor, før Harvey Davies måtte gjøre et par gode redninger like før pause.

Tidlig i andre omgang forsøkte Melkamu Frauendorf seg med en avslutning fra skrått hold, og Liverpool presset på for en scoring. Sportings keeper måtte gi en retur på et langskudd fra McConnell, men målvakten fikk klarert før Ranel Young nådde frem på returen.

HARDE DUELLER: Josh Davidson i kamp med Sportings Afonso Moreira.

Ropte på frispark

Vertene tok så ledelsen 20 minutter ut i omgangen, og det skjedde på kontroversielt vis. Ribeiro var først på en ball som ble slått i bakrom, og sendte et susende skudd i nettmaskene bak Davies. Liverpool-spillerne protesterte imidlertid heftig, da Lee Jonas skulle hatt et frispark da han forsøkte å stoppe angrepet.

Barry Lewtas sitt mannskap presset hardt for å komme tilbake i kampen helt til siste fløytesignal, men klarte det ikke å få ballen i mål. Stephenson sendte i vei et skudd fra distanse, som gikk like utenfor, og Keyrol Figueroa ble stoppet av en takling i siste øyeblikk av Joao Muniz.

Liverpools lag: Davies, Davidson, Miles, Jonas, Scanlon, Stephenson, Frauendorf, Corness, Doak (Young 8) (Figueroa 73), McConnell, Clark.

Ubenyttede innbyttere: Hewitson, Danns, Laffey, Gift, Osborne.