Drømmer om to nye turer til Wembley. Søndag kan cupeventyret fortsette

Tyler Morton drømmer om å vinne FA-cupen to år på rad.

Tyler Morton fikk et aldri så lite gjennombrudd for Liverpool forrige sesong, da han fikk starte kamper i alle fire turneringer Liverpool-deltok i. 

I 2022/23 har han vært fast på et sterkt Blackburn-lag i Championship, og han kan ligge an til å bli den eneste Liverpool-spilleren som kjemper om et trofé denne sesongen. Han er nemlig bare tre hindre unna å løfte FA-cuppokalen for andre sesong på rad, etter å ha vunnet med de røde i fjor. 

Søndag spiller Blackburn kvartfinale på bortebane mot divsjonskollega og opprykksrival Sheffield United. Vinneren vil booke en tur til Wembley for å spille semifinale senere i vår, og derfra og inn kan selvsagt alt skje. 

Cupeventyr og opprykksfight

– Vi har en utrolig spennende sesongavslutning i vente. Jeg ønsker at Blackburn skal rykke opp, og jeg ønsker at Blackburn skal vinne FA-cupen, sier en offensiv 20-åring i et intervju med The Times foran semifinalen.  

Under ledelse av danske Jon Dahl Tomasson har Blackburn vanket på playoffplass gjennom hele sesongen. Avstanden opp til nettopp Sheffield United på direkte opprykk er ni poeng med ni kamper igjen å spille. Skulle det bli playoff, ligger det for øyeblikket an til å bli i kamp mot Middlesbrough, Luton og Millwall - og med enda en Wembley-tur i potten. 

I cupen har Blackburn imponert stort. Det startet med en 1-0-seier borte mot Norwich, før Birmingham ble slått borte i fjerde runde, etter at det hadde endt uavgjort hjemme på Ewood Park. Den største bragden hittil kom i åttendedelsfinalen mot Premier League-motstander Leicester, der Morton og co vant 3-1. 

Midtbanespilleren fra Merseyside spilte 85 minutter i den kampen - og vet at han nå bare er 90 minutter unna en enorm cupbragd. 

Lørdag booket Manchester City en plass i semifinalen da de slo Burnley 6-0. Brighton - Grimsby og Manchester United - Fulham er de øvrige kvartfinalene som spilles søndag.

I Elliotts fotspor

Det var Morton selv som tok initiativet til å dra på utlån denne sesongen. Inspirert av Harvey Elliotts gode sesong i Blackburn i fjor ble klubbvalget enkelt, og det har gitt resultater. 

Samtidig har Mortons rekkekamerat i Liverpool, Stefan Bajcetic, tatt steget inn på førstelaget - en rolle Morton kanskje kunne hatt om han hadde blitt igjen i stedet for å dra på utlån. Men det er ikke noe han tenker på. 

– Folk spør om jeg blir misunnelig, men jeg tenker på meg selv. Stefan er en spiller av høy kvalitet og en veldig fin fyr. Jeg var veldig glad på hans vegne da jeg så han spille. Han er en venn, en lagkamerat og en konkurrent i en og samme person. Jeg tenker ikke at det kunne vært meg, jeg tenker på hva jeg kan gjøre for å bli bedre, sier Morton.

Til sommeren forsvinner minst to midtbanespillere fra Liverpools førstelag i form av Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain, og en dør kan kanskje åpne seg, men å snakke om fremtiden mener Morton er for tidlig. 

– Jeg har for mange kamper å spille til å tenke på sommeren. Men jeg er Liverpool-supporter og jeg spiller på Liverpool-måten. Det kan du forhåpentligvis se i spillet mitt.

Sheffield United - Blackburn har avspark klokken 13 søndag.