Firminos agent bekrefter Anfield-exiten

Roberto Firminos agent bekrefter at brasilianeren vil forlate Liverpool når hans kontrakt løper ut til sommeren, etter åtte år i Anfield-klubben.

Fredag ettermiddag rapporterte Florian Plettenberg i tyske Sky Sport at Roberto Firmino kommer til å forlate Liverpool når brasilianerens kontrakt løper ut etter denne sesongen. Nå bekrefter Firminos agent, Roger Wittman, nyheten til journalisten Ismael Mahmoud i 365Scores Arabic, gjengitt av Liverpool Echo.

– Firmino vil forlate Liverpool i sommer. Det kan jeg bekrefte. Det er en fin måte å forlate klubben på etter åtte utrolige år, sier agenten.

Så sent som i februar fortalte Wittman at han var i samtaler med Liverpool om en ny kontrakt for sin klient, og sa da at det snart ville bli bekreftet hvor ferden ville gå videre.

SKUDDTRENING: Lagkameratene ser på med beundring mens Roberto Firmino fyrer av et skudd ved AXA Training Centre i dag.

SKUDDTRENING: Lagkameratene ser på med beundring mens Roberto Firmino fyrer av et skudd ved AXA Training Centre i dag.

– Det er et veldig langt forhold mellom Roberto og Liverpool, sa Wittman til tyske Sky den gangen.

Selv om kontraktsforhandlingene mellom Liverpool og Firminos representanter var av det positive slaget, så skal 32-åringen ifølge Mirror ha innsett at han ikke lenger er et førstevalg i Jürgen Klopp sitt lag. Det skal ha overbevist ham om at dette var riktig tidspunkt til å søke et nytt eventyr sammen med familien. Firmino skal vurdere å flytte tilbake både til Tyskland og til hjemlandet Brasil, til sommeren. Ifølge Dominic King i Daily Mail skal italienske Inter Milan være en av klubbene som ønsker å tilby Firmino et nytt hjem.

Signeringene av Luis Daiz, Darwin Nunez og Cody Gakpo har økt konkurransen kraftig for Firmino, som nylig var tilbake etter å ha gått glitt av ti kamper på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen.

Lover å gi alt

Ifølge Mirror skal Firmino i dag ha forsikret Klopp at han vil fortsette å gi alt for Liverpool ut sesongen, selv om han vil ha kontraktsforhandlinger med utenlandske klubber. Brasilianeren har fortsatt ikke akseptert noen kontrakt fra en annen klubb for neste sesong, men vil fortsette samtalene gjennom sin agent, og en avgjørelse hvor han skal fortsette karrieren vil trolig bli tatt i løpet av de kommende ukene.

Echo skriver at Liverpool ikke kommer til å prioritere å finne en erstatter for Firmino når de skal ut på transfermarkedet i sommer. Midtbanen er nemlig den lagdelen den sportslige ledelsen mener det er viktigst å styrke, og i angrep har de som nevnt både Diaz, Nunez og Gakpo i tillegg til Diogo Jota og Mohamed Salah.

Midtbanespillere som Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner og Arthur Melo forsvinner antagelig ut døren sammen med Firmino, når deres kontrakter med Liverpool utløper etter denne sesongen.

Kjøpet av Gakpo i januar ble ifølge Chris Bascombe i Telegraph gjort i tilfelle Firmino ikke kom til å skrive under den nye kontrakten han ble tilbudt.

I fem år, fra 2017, var Roberto Firmino en del av Europas skarpeste angrepstrio sammen med Sadio Mané og Mohamed Salah. De tre scoret eller slo målgivende pasninger til 399 av de 611 målene Liverpool gjorde i den perioden.

Ingen spiller har spilt flere kamper for Liverpool under Klopp-æraen. Mannen som kom til Liverpool for 29 millioner pund fra Hoffenheim i 2015 har spilt 345 kamper under tyskerens ledelse. Han har scoret 107 mål for klubben, har vunnet sju trofeer, og alle de topptrofeene det er mulig å vinne.

Jürgen Klopp ønsket å forlenge Firminos kontrakt før den løp ut til sommeren, men tyskeren aksepterer nå spillerens avgjørelse, ifølge Chris Bascombe i Telegraph.

Bascombe skriver at det ble tydelig for spilleren at han kan få en mer lukrativ og lengre kontrakt i en annen klubb.