Man Utd-spilleren tok på This is Anfield-skiltet:Her er Weghorst sin forklaring/bortforklaring

Som om ikke 7–0-ydmykelsen på Anfield var nok, så har Manchester Uniteds Wout Weghorst også fått masse tyn i sosiale medier for noe helt annet enn det som skjedde på gressmatta i kampen.

Videoen som har gått sin seiersgang på sosiale medier viser nemlig at nederlenderen tok på «This Is Anfield»-skiltet før han er på vei ut på banen.

At Liverpool-spillere gjør det har det vært tradisjon for i mange år, men det hører til sjeldenhetene at en fra motstanderne tar på det ikoniske skiltet.

Vi i Liverpool.no har selvsagt ingen problemer med å forstå at Weghorst hadde lyst å ta på skiltet som så mange store Liverpool-spillere har berørt. Men mye tyder på at det ikke er et syn som deles av Manchester United-fansen, og spesielt ikke etter å ha tapt 7–0 mot erkerivalen.

– Ville terge van Dijk

Derfor rykket Weghorst ut med en forklaring (eller kanskje bortforklaring), på Instagram story tirsdag.

«Normalt sett reagerer jeg ikke på mediesaker, men denne er verdt det fordi dere fantastiske Manchester United-fans er viktige for meg. Så jeg vil bare forklare videoen som går viralt», skriver han, før han kommer med forklaringen.

«Fra landslaget vet jeg at Virgil alltid berører det skiltet og den eneste intensjonen jeg hadde var å stoppe ham fra å ta på det, for å terge ham før kampen», skriver Wout Weghorst.

Det skal sies at forklaringen ikke har blitt slukt av alle, og man kan nok med god grunn hevde at den har blitt latterliggjort i sosiale medier. Det hevdes også fra enkelte at Weghorst sin forklaring var dårligere enn forsvarsspillet til United på søndag, og at timingen hans i forsøket på å stoppe van Dijk nok ikke var den beste.  

Uansett noen mener de har bevis for at han snakker sant, slik som i denne videoen.

Du kan jo se og dra dine egne konklusjoner:

Og her er en annen video av situasjonen: 

Men forklaringen til 30-åringen som ble hentet på lån fra Burnley i januar, har ikke gått hjem hos alle. 

Mirror sammenligner forklaringen med den som ble gitt av en politiker som ble tatt med buksa nede i humorprogrammet «Lttle Britain»

Uttalelser som gjør det ekstra pikant

«Som barn var jeg FC Twente-supporter og som en stolt Manchester United-spiller nå, kan ikke min dedikasjon til denne fantastiske klubben settes spørsmålstegn ved», skriver Weghorst videre.

For igjen, det har det også blitt satt spørsmålstegn ved. For det som gjør denne saken ekstra pikant, er at van Dijks landsmann tidligere har snakket om sin beundring for Liverpool.

Og igjen, vi kan ikke klandre ham for den beundringen. Men det er det visst andre som gjør. 

– Det har alltid vært noe spesielt med Liverpool, og jeg får gåsehud av You'll Never Walk Alone, sa han i et intervju med Goal i 2020. 

Og noen år tidligere snakket han om sin beundring for Liverpool i nederlandske medier.

– Jeg har drømt om å spille for Liverpool siden jeg var liten, sa han og la til at han han håpet at drømmen kunne bli oppnådd en gang i fremtiden.

Det er nok heller tvilsomt at den drømmen går i oppfyllelse, men han har i hvert fall fått tatt på skiltet da. For oss andre fortsetter denne kampen å gi og gi ...