– Jeg ble overrasket, men det er trenerens avgjørelse

At Liverpool-keeper Alisson Becker ikke kom med i Brasil-troppen til privatlandskampen mot Marokko på lørdag overrasket de fleste, også hans gode venn og konkurrent, Manchester City-keeper Ederson.

Det var Alisson som var Brasils førstekeeper under VM i Qatar, og det var ingen som ventet at Liverpool-keeperen med 61 landskamper på baken skulle bli vraket fra denne landslagstroppen.

Sannsynligvis blir det nå City-keeperen som vokter Brasil-buret mot marokkanerne. De to andre keeperne som midlertidig landslagssjef Ramon Menezes har tatt med i troppen er Weverton og Mycael.

– Da jeg fikk se uttaket ble jeg overrasket, men det er trenerens avgjørelse. Det er slike valg han tar. Jeg trodde Alisson ville være på listen. Jeg vet ikke hvorfor han ikke kom med, men det kan handle om å gi yngre spillere sjansen, siteres Ederson, som har kjempet med Alisson om å være Brasils førstevalg i flere år, av Goal.

– Vi som er her må jobbe, og gjøre vårt beste. Hver dag er det en god ny spiller som kan ta fra deg plassen. Jeg tror det er for tidlig å snakke om hvem som er førstekeeper. Selv håper jeg å få en god start. Mye kan skje. Du må jobbe så hardt som mulig, og finne stabilitet slik at du kommer med på landslaget så mange ganger som mulig, legger City-keeperen til.

Alisson har hatt en god sesong

Alisson var tidligere Brasil-manager Tites førstevalg, og når ny permanent landslagssjef er blitt ansatt kan det fort være han kommer med i troppen igjen, selv om den midlertidige landslagssjefen altså har vraket Liverpool-målvakten.

Selv om Liverpool har hatt en svak sesong, så gjelder ikke det Alisson. Keeperen har vært de rødes klart beste spiller sesongen sett under ett, og har håvet inn den ene bestemannsprisen etter den andre. 

Alisson har holdt buret rent i 10 av Liverpools 26 ligakamper. Det er like mange kamper uten baklengsmål som Ederson har, og Brasil-duoen deler dermed fjerdeplassen på listen over keepere som har holdt buret rent i flest Premier League-kamper. På toppen av listen finner vi Newcastles Nick Pope og Arsenals Aaron Ramsdale, med 12 kamper uten baklengsmål. Manchester Uniteds David de Gea har 11.