– Jeg ble så glad av å se hvordan Fabinho spilte

Fabinho spilte kanskje sin beste kamp på et halvt år mot Wolverhampton.

Det er lenge siden vi har sett Fabinho så god som han var i onsdagens kamp mot Wolverhampton. Brasilianeren har slitt, spesielt etter VM, og det er Stefan Bajcetic som har vært den foretrukne spilleren i den dype midtbanerollen.

Nå spilte de sammen, og dette var andre takter fra 29-åringen. Han var mer frempå, brøt foran, og var ikke på etterskudd slik han har vært for ofte de siste månedene.

Jürgen Klopp har selv snakket om midtbanespillerens form, og det har gitt overskrifter i avisene. Det var kanskje en av grunnene til at han gledet seg ekstra over det han så mot Wolves.

– Han er på vei tilbake mot formen. Det er åpenbart. Da jeg snakket om det tidligere, ble det litt merkelig fordi jeg sa Fabinho ikke var på sitt beste. Da sa folk «han sa det, han sa det», men alle kunne jo se det! Hvorfor skulle jeg ikke si det åpenbare?, sa Klopp på dagens pressekonferanse. En pressekonferanse der manageren var i usedvanlig godt humør.

Tatt for gitt

Fabinho har vært av de beste defensive midtbanespillerne i verden de siste årene, men den svake formen har vært veldig tydelig. Det ble kanskje mest åpenlyst i FA-cupkampen mot Brighton i slutten av januar, da han kom inn som innbytter, feilberegnet fullstendig, og taklet unggutten Evan Ferguson stygt bakfra. Det var ikke mange sekundene han hadde vært på banen før han hadde fortjent et rødt kort – men denne gang slapp han unna med gult.

– Nå kan alle se at han er på vei tilbake. Det er akkurat det vi trengte. Vi snakket nettopp om Rashford, og det er en annen posisjon på banen, men slike ting skjer med spillere. Du kan ikke forklare det. Jeg var så fornøyd med Fabinhos siste kamp. Så glad for det. Det var så mange ting som var akkurat det vi trengte. Han fikk inn de lange beina sine her og der, og spilte en veldig god kamp, sier Klopp.

– Det er det vi er vant med fra ham. Fyrtårnet, støvsugeren, og alle disse tingene. Det kommer et punkt der disse tingene tas for gitt. Du mister ballen, men det er ikke noe problem for der kommer Fabinho, så har du ballen igjen. Selvsagt savner du de tingene når han ikke er der, og hvordan kan du forberede deg på sånt? Vi har ikke fem 6-ere i klubben, så det var veldig veldig bra. Jeg er glad på hans vegne, og glad for oss at han ser ut til å være som seg selv igjen, sier manageren.

Med Thiago Alcantara ute med skade, vil trolig Fabinho få fornyet tillit på midtbanen mot sin landsmann og formspiller Casemiro på søndag.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.