FolkebørsenMente stopperkjempen fortjente bestemannsprisen

Her er folkebørsen etter onsdagens seier mot Wolverhampton.

Det satt langt inne, men da vi bikket 70 minutter begynte Liverpool endelig å nærme seg noe, og denne gang fikk de røde også presset ballen i mål etter en dødball.

Det var det Virgil van Dijk som gjorde – da han var tilbake i sin fjerde kamp på rad etter skade – og i de tre Premier League-kampene han har spilt har Liverpool holdt nullen. Real Madrid-kampen trenger vi ikke å snakke om.

Nederlenderen fikk 7 på Liverpool.no sin spillerbørs. Han får 7,26 av leserne, og blir med det banens beste på folkebørsen. På spillerbørsen var det Trent Alexander-Arnold som fikk bestemannsprisen. Han hadde samme karakter på børsen, men får kun 6,59 av folket.

0,51 er det største spriket på spillere mellom de to børsene denne gang, etter en kamp der det var sjeldent stor enighet. Det kommer på Fabinho, som fikk 7 på spillerbørsen, og 6,49 av leserne. Harvey Elliott (5,76) og Diogo Jota (5,8) var de to eneste under karakteren 7 denne gang.

I overkant av 1500 stemte denne gang.

Alisson Becker

Folkebørsen 6,93 (1502 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Må veldig tidlig i aksjon, og gjør en god redning fra Joao Moutinho. Etter det sliter han litt med touchen i noen av utspillene sine, men alt i alt godkjent og vel så det. Pasningen for 2-0-målet var glimrende!

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 6,59 (1520 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7 Liverpools beste

Alexander-Arnold lar seg i alle fall sjelden påvirke av at det ikke går når han prøver på det umulige eller en i overkant ambisiøs pasning, og prøver igjen også neste gang. Spiller seg bedre og bedre utover i kampen, og er et av de rødes farligste offensive våpen. Han skulle gjerne hatt litt mer bevegelse foran seg så kunne det blitt mer ut av det.

Ibrahima Konaté

Folkebørsen 6,13 (1519 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

En kunne tidlig se at franskmannen spilte sin første kamp etter skade da han upresset spilte ballen rett i beina på en Wolves-spiller – men han var klar for å revansjere seg og fulgte opp med en strålende takling sekunder senere. Er sterk i duellene og gjør sakene sine bra.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 7,26 (1517 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 7

Det er Virgils feilberegning og uheldige touch som fører til Wolves sin første sjanse, og det så også ut som han fikk seg en smell tidlig, uten at han måtte ut for å få behandling. Er i noen tøffe dueller og klarer seg bra. Det måtte en dødball til for at de røde skulle få ballen i mål i kveld, og på andre sjanse satt den for kveldens kaptein. Det er så viktig, så viktig.

Kostas Tsimikas

Folkebørsen 6,78 (1520 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

En annen som ikke har spilt så mye den siste tiden, men Kostas Tsimikas spilte seg mer og mer opp utover i kampen. Flink til å stå etter og ta gode valg i angrep, og får også vist sin gode innleggsfot. Strålende forarbeid til Salahs 2-0-mål!

Harvey Elliott

Folkebørsen 5,76 (1519 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Er den av Liverpools spillere som kommer til de største sjansene i førsteomgangen. Først med en heading som han absolutt bør score på – og så med en avslutning fra utenfor boksen som Jose Sa får avverget. Det er ikke helt lett å se hvilken rolle han spiller i dagens kamp, uten at det er hans feil, men han blir løpende veldig mye i mellom.

Stefan Bajcetic

Folkebørsen 6,61 (1515 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer til kampens første sjanse når ballen faller til ham inne i boksen etter et Salah-raid, men får ikke skikkelig trykk i skuddet. Stopper så en farlig kontring med en sklitakling som helt sikkert vil komme på samtlige YouTube-compilations om ham – for den var perfekt. Får et gult kort etter kvarteret som gjør at han må være litt forsiktig. Fikk en del juling, og ble tatt av banen med 11 minutter igjen.

Fabinho

Folkebørsen 6,49 (1518 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 7

Dette var bedre og mer solid enn på en stund av Fabinho. Brasilianeren har ofte vært passiv og på etterskudd, men her var han veldig frampå, god på å lese spillet og bryte foran. Hadde han også truffet med pasningen da han vant den høyt i banen ville han stått med en målgivende her.

Mohamed Salah

Folkebørsen 6,06 (1516 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Vil mye, men blir veldig isolert og prøver etterhvert å gjøre alt på egenhånd. Får en annen backtype mot seg etterhvert når Bueno må ut med skade og Ait-Nouri kommer inn. Sliter med å komme seg i scoringsposisjon, men da kameraten Tsimikas satte fart nedover venstresiden var han våken og på plass og satte sitt 20. mål for sesongen.

Diogo Jota

Folkebørsen 5,8 (1504 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

En annen som, forståelig nok, virker ganske rusten. Han er fortsatt på vei tilbake etter en alvorlig leggskade. Ligger sentralt av angriperne, men det er først når Craig Dawson takler ham altfor hardt at han våkner til liv. Gjør forarbeidet (og sparket som fikk det annullert) før Darwin fikk ballen i mål – og var den som var våken og sendte ballen inn på hodet til Virgil da 1-0 endelig kom!

Darwin Nunez

Folkebørsen 7,16 (1508 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Den livligste og den som står bak Liverpools to største sjanser, med strålende forarbeid til Elliott både med innlegg og når han bryster ned til ham. Kommer også til en avslutning etter corner. Er hele tiden på farten på venstrekanten og blir bedre og bedre. Har ballen i mål – men det ble strøket etter en VAR-sjekk.

Cody Gakpo

Kommer inn for Diogo Jota det siste kvarteret. Presenterer seg tidlig med en strålende pasning til Tsimikas i forkant av 2-0-målet.

Jordan Henderson

Kommer inn de siste 11 minuttene.

Roberto Firmino

Kommer inn for Darwin Nunez i det 89. minutt.

James Milner

Erstatter Trent Alexander-Arnold helt på slutten.

Jürgen Klopp

Folkebørsen 6,51 (1072 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Det var ingen stor forestilling mot Palace på lørdag, og Klopp valgte å gjøre seks endringer på laget, uten at det ble noen stor forestilling her heller. Det er vanskelig å si hva annet han skulle gjort med laguttaket i forkant, for på papiret så det veldig spennende ut. At det blir lite sprut henger også sammen med at Wolverhampton er veldig gode på det de er gode på, og det må være et av de mest frustrerende lagene i ligaen å møte med alle avbrekkene i spillet. Nå er det heldigvis lenge til neste møte.