– Jeg har aldri vunnet mot dem

Virgil van Dijk begynner å bli mektig lei av å tape for Real Madrid.

Fire ganger har Virgil van Dijk spilt mot Real Madrid i løpet av sin Liverpool-karriere. Det har endt med fire tap. Det fjerde kom i returoppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League på Santiago Bernabeu i går kveld.

– I min tid i Liverpool har jeg aldri vunnet mot Real Madrid. Det er noe vi alltid har ønsket å gjøre, og det gjorde vi i nå også. Skal jeg være ærlig, så syntes jeg første omgang var ganske jevn. Vi visste det ville være vanskelig å komme til Santiago Bernabeu og få snudd resultatet i vår favør. Du forsøker å ikke se for lengt frem, og du forsøker selvsagt å vinne, sa nederlenderen til BT Sport etter 1-0-tapet i Madrid.

– Jeg synes vi skapte noen farlige sjanser i første omgang. De hadde et par skudd fra distanse, og men den kvaliteten de har på kontringer, spesielt med Benzema som trekker innover, og med hurtigheten og kvaliteten til Vinicius, visste vi at de kunne være farlige på kontringer. Det ble tøft, men jeg mener at skaden skjedde i Liverpool, og det er det mest skuffende, sa van Dijk etter å ha tapt 6-2 sammenlagt.

To finaletap

5-2-tapet på Anfield er en av de fire kampene som van Dijk har vært med på å tape mot Real Madrid. De to andre kampene var begge Champions League-finaler. Det ble 3-1-tap i Kiev i 2018 og 1-0-tap i Paris i fjor. 

Van Dijk var ute med korsbåndskade da lagene møttes i kvartfinalene i Champions League i 2021. Da tapte Liverpool 3-1 på bortebane, og spilte så målløst i returen på Anfield.

– Vi spilte mot et lag som aldri lar seg skremme. Selv når du setter press på dem, og de sliter litt, så beholder de roen. De har spillerne til det. Karer som Modric og Benzema utgjør en forskjell, spesielt når de blir satt under press. Likevel mener jeg vi burde ha scoret i første omgang, og da kunne det ha blitt en helt annerledes kamp. Men de små marginene gikk ikke i vår favør. I andre omgang gjorde vi det vi kunne, men det var dessverre ikke nok, avsluttet nederlenderen.

Nå må van Dijk og hans lagkamerater ha fullt fokus på de tolv siste kampene i Premier Leauge. Tottenham og Newcastle må passeres, samtidig som de røde må holde Brighton og Brentford bak seg, skal de få delta i neste års Champions League.