– Jeg slo av TV-apparatet

Trent Alexander-Arnold innrømmer at han ikke orket å se at Manchester United løftet ligacuptrofeet forrige helg.

Scousere og Mancunians er som hund og katt, og Trent Alexander-Arnold har ikke noe problem med å innrømme at det føltes bittert at Manchester United vant ligacupen, ett år etter at han selv var med på å heve samme trofé for Liverpool.

– Jeg så kampen, men så snart de gjorde seg klare til å heve trofeet slo jeg av TV-apparatet. Jeg tenkte at det er ikke en sjanse i havet for at jeg ser det der, innrømmer Liverpools høyreback til Telegraph.

– Det er litt irriterende å vite at de løftet det trofeet. Det er det definitivt, legger han til.

United-fansen hevder at klubbens 67. trofé tok dem ett foran Liverpool som Englands mest suksessfulle klubb. Liverpool-fansen argumenterer med at Community Shield og UEFA Supercup ikke teller, og hevder at Liverpool er to foran United med sine 45.

FULLT FOKUS: Trent Alexander-Arnold og hans lagkamerater har de siste dagene forberedt seg til søndagens storkamp mot Manchester United.

FULLT FOKUS: Trent Alexander-Arnold og hans lagkamerater har de siste dagene forberedt seg til søndagens storkamp mot Manchester United.

Justerte ikke målsettingen før i februar

For ett år siden jaktet Alexander-Arnold og Liverpool en historisk kvadrupel, men måtte til slutt nøye seg med triumfer i ligacupen og FA-cupen. Denne sesongen ble de røde slått ut tidlig i begge de nasjonale cupene, og står også i sterk fare for å bli slått ut av Champions League i åttedelsfinalen. I Premier League er målet nå å ta fjerdeplassen.

– Det viser hvor fort ting endrer seg i fotball. Bare se på Arsenal. I fjor snakket de om en fiaskosesong, etter å ikke ha kommet inn blant topp fire. Plutselig er de ligaledere. Ting har endret seg nesten over natta. Det gjelder også Manchester United, som fremstår som et helt annet lag enn i fjor. Selv i starten av denne sesongen, da de tapte for Brentford, var virkeligheten en helt annen for de. Men nå er de i kanonform. Slike ting skjer. Derfor skal jeg ikke tillate meg selv å bli for deprimert over det som har skjedd med oss denne sesongen, for jeg vet at om noen måneder, eller kanskje bare uker, så vil ting endre seg. Jeg er opptatt av å holde hodet kaldt i forhold til det som har skjedd, sier scouseren.

Det var først foran Everton-kampen den 13. februar at Alexander-Arnold innså at målsettingene måtte endres fra et mål om å ta ligamesterskapet til et mål om å komme inn  blant topp fire. 

– Jeg innså det først etter at vi hadde tapt 3-0 for Wolves.

Etter den kampen fikk spillerne to fridager av Jürgen Klopp. For Trent Alexander-Arnold handlet det om å fatte hva som hadde skjedd, og hvor laget nå stod. Han slet med å akseptere det. 

– Det var noen uker der vi lurte på om vi fortsatt kjemper om ligatittelen. Vi måtte revurdere hva vårt faktiske mål var. Som lag måtte vi gjøre det. Vi gikk fra å være vant til å være med i tittelkampen til dette. På denne tiden i fjor tenkte vi ikke på noe annet. Dersom du hadde spurt oss foran denne sesongen, ville vi ha forventet å være med i tittelkampen i mars. Det er den beste følelsen i fotball, når du går til kamper vel vitende om at du må vinne, og du ser Manchester Citys kamper og tenker at dersom de taper eller avgir poeng, så kan vi slå til. Denne sesongen blir det vanskelig å vinne et trofé. Det ser umulig ut. Vi trenger et mirakel skal vi klare det. Så motivasjonen er helt annerledes nå, og det er vanskelig å omstille seg. Men nå har vi erkjent at topp fire er det som betyr alt.

– Jeg kan ikke forestille meg å ikke være med i Champions League. Etter at jeg spilte meg inn på førstelaget har vi vært med der hele tiden. Det er motivasjonen for oss alle. Som klubb behøver vi Champions League-fotball. Det er hva vi forventer. Vi har ikke gjort det enkelt for oss selv, men på det nivået vi er og med de spillerne vi har, forventer vi at vi er med der.

Tror på tittelkamp igjen neste sesong

Alexander-Arnold mener det er flere ting som må til for at Liverpool skal komme opp på det nivået igjen. 

– Vi har nye spillere som fortsatt finner seg til rette. Det kommer potensielt inn flere nye spillere også. Det handler om å bli stabile igjen, og få ting til å fungere som det gjorde før. Manageren og staben jobber med det. Jeg synes egentlig ikke fallet har vært så enormt at det er umulig å oppnå noe spesielt neste sesong. Vi har infrastrukturen på plass. Alt ligger til rette for oss, og med et par forandringer vil vi kjempe om titler og trofeer igjen.

Selv om Liverpool er ute av tittelkampen innrømmer Alexander-Arnold at Liverpool mot Manchester United likevel er en spesiell kamp.

– Da jeg vokste opp var United alltid et godt lag. Du forventer at de skal være der oppe. Når Liverpool møter United forventer du en tøff kamp, selv om klubbene ikke ligger der du forventer at de skal ligge i ligaen. Det spiller ingen rolle om du spiller om et trofé eller ei. Du kommer aldri til å si at de ikke er et godt lag, eller at det ikke vil bli en tøff kamp. Jeg er sikker på at de føler det på samme måten. De føler at kampen er viktigere og vanskeligere fordi de møter oss. Det er den store motivasjonen for begge lag. Liverpool mot Manchester United er som et Merseyside-derby. Omstendighetene er irrelevante. Det er en av sesongens viktigste kamper, og kampen som alle fans ønsker å vinne. Rivaliseringen er enorm. Og de føler det på samme måten. Tre poeng i en kamp som dette betyr litt mer. Det gir deg et løft foran de kommende kampene. 

Alexander-Arnold synes det hadde vært hyggelig om de to klubbene kunne ha kjempet om tittelen på denne tiden neste år.

– Det ville ha tatt rivaliseringen til et nytt nivå.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Trent Alexander-Arnold

Født07. oktober 1998
Liverpool, England
Høyde180 cm
Debut25.10.2016 mot Tottenham (2–0)
InnkjøpEgen stall
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2022-2330+3 /321+3 /1
2021-2247+0 /232+0 /2
2020-2143+2 /234+2 /2
2019-2043+6 /435+3 /4
2018-1938+2 /127+2 /1
2017-1830+3 /318+1 /1
2016-177+5 /02+5 /0