Liverpool vurderte ham som sportsdirektør – havner isteden hos Manchester United om INEOS vinner budkrigen

Paul Mitchell imponerte i Monaco, og konsortiumet ledet av Sir Jim Ratcliffe har øremerket 41-åringen for en rolle på Old Trafford.

Onsdag ble det klart at Paul Mitchell forlater Monaco så snart klubben finner hans etterfølger. Egentlig har han en kontrakt som går ut sommeren 2024.

Det skal være familiære grunner og at han savner familien hjemme i England som er grunnen til at han ønsker seg bort fra Ligue 1-klubben.

Mitchell har en fortid i MK Dons, Southampton, Tottenham og RB Leipzig, før han gikk til Monaco i 2020. Han er et navn som ofte har blitt linket til Liverpool etter at det i november ble klart at Julian Ward hadde levert sin oppsigelse. Ward vil gå til Ajax etter denne sesongen.

41 år gamle Mitchell har fått mye av æren for å ha funnet og fått frem spillere som Dele Alli, Sadio Mané, Hueng-min Son og Dayot Upamecano.

Vil ha samtaler

Miguel Delaney i The Independent opplyser om at Liverpool forhørte seg om Mitchell, med tanke på at han kunne bli deres nye sportsdirektør. 

Problemet er bare at Ineos har forespeilet Mitchell en jobb i Manchester United, dersom de får tilslaget på kjøp av klubben. Derfor er han ikke lenger aktuell for Liverpool-jobben, ifølge Delaney.

Sir Jim Ratcliffe er en av flere parter som i disse dager er inne i den andre budrunden om kjøp av United. Budrunden skulle egentlig avsluttes onsdag kveld, men er nå utsatt til fredag.