Kapteinen er fortsatt ikke i stand til å trene for fullt

Sykdommen preger fortsatt Jordan Henderson. Derfor var han ubenyttet reserve for England torsdag kveld.

Jordan Henderson kom aldri på banen da England tok en sterk borteseier mot Italia i EM-kvalifiseringskampen i Napoli torsdag kveld. Liverpool-kapteinen måtte stå over de rødes siste kamp før landskampene, mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, på grunn av sykdom. 

Trass i sykdommen kom Henderson med i Gareth Southgates tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Italia og Ukraina, og han kan fortsatt komme på banen mot ukrainerne på Wembley kommende søndag.

Mot Italia ble han imidlertid satt på benken, da Gareth Southgate gikk for Kalvin Phillips og Declan Rice på den sentrale midtbanen.

– Jordan Henderson var en viktig del av troppen under VM, men han har ikke vært i stand til å trene for fullt, så vi holder ham tilbake, forklarte Southgate til Channel 4 etter seieren i Napoli.

Før han sto over kampen mot Real Madrid hadde Henderson vært involvert i ti strake kamper for Liverpool, og han var i startoppstillingen i halvparten av disse. 

Han er nummer elleve på oversikten over spillerne som har spilt flest minutter i Premier League for Liverpool, med sine 1745 minutter så langt. Han har stått over sju kamper denne sesongen på grunn av sykdom og skader.

I GODT HUMØR: Jordan Henderson og Arsenals Aaron Ramsdale spøkte og lo før Italia-kampen.

I GODT HUMØR: Jordan Henderson og Arsenals Aaron Ramsdale spøkte og lo før Italia-kampen.

Hendersons skader og sykdom denne sesongen

14. mars

Sto over treningen tirsdag 14. mars på grunn av sykdom, og ble igjen hjemme på Merseyside da hans lagkamerater satte seg på flyet til Madrid for å spille returkampen i åttedelsfinalen i Champions League mot Real Madrid. Var tilbake i trening med det engelske landslaget den 20. mars, og satt på innbytterbenken da England slo Italia 2-1 i en EM-kvalifiseringskamp i Napoli tre dager senere.

5. januar

Kapteinen måtte stå over bortekampen mot Brentford på grunn av hjernerystelseprotokollen. 

1. november

Et lite problem holdt han ute av midtukekampen mot Napoli i Champions League. Trente som normalt igjen torsdag 3. november.

26. oktober

Måtte byttes ut tjue minutter før slutt mot Ajax i Amsterdam, etter å ha fått en kraftig smell i høyre kne. Det var en ren slagskade, og ingen vridning, og kapteinen var tilbake på innbytterbenken da Liverpool var vertskap for Leeds tre dager senere.

31. august

Kapteinen måtte kaste inn håndkledet etter 71 minutter av hjemmekampen mot Newcastle 31. august med en hamstringstrekk. Var tilbake på banen med et innhopp på overtid i Englands Nations League-kamp mot Tyskland på Wembley den 26. september.

15. august

Rapporterte at han slet med en skade på formiddagen før kampen mot Crystal Palace, og spilte derfor bare den siste halvtimen.