Millionkrav fra Liverpool FC etter konkurs

Liverpool FC er blant kreditorene etter konkursen til Norwegian Sports Travel.

Reiseselskapet Norwegian Sports Travel, som spesialiserte seg på fotballturer til Liverpool og hadde tilgang på 140 billetter til hver hjemmekamp, gikk i februar konkurs. Mandag var det skiftesamling i Romerike og Glåmdal tingrett. Av bostyrers innberetning, som ble lagt frem i retten, kommer det frem at kreditorer har rettet krav på til sammen over 15 millioner kroner etter konkursen. 

Mange av kreditorene er supportere som hadde bestilt tur før konkursen, og de har lagt inn krav på ulike beløp. Bostyrer, advokat (H) Thomas Christian Wangen, skriver i innberetningen det som kan være gode nyheter for de aktuelle supporterne. 

Bostyrer har vært i kontakt med Reisegarantifondet, som skal ha informert om at fondet trolig vil dekke alle kundefordringer som er tilstrekkelig dokumentert og oppfyller vilkårene for slik dekning. Det kan bety at det er gode muligheter for supportere å få pengene igjen for turen de gikk glipp av. 

9,3 millioner kroner

Den største kreditoren er Liverpool FC, etterfulgt av Hotel Tia i Liverpool. Dokumentet som liverpool.no har fått tilgang til viser at Liverpool FC har lagt inn krav på drøye 9,3 millioner kroner i konkursboet. Hotel Tia har på sin side lagt inn krav på over 3 millioner kroner. 

Ifølge Romerikes Blad, som var til stede under dagens skiftesamling, har Norwegian Sports Travel inngått en dialog med Liverpool FC som kan føre til at kravet blir nedjustert underveis. Det avhenger av hvor mange av de aktuelle billettene klubben klarer å få solgt til de gjenværende kampene denne sesongen. 

– Vi har god dialog med Liverpool FC om dette og kravet har blitt nedjustert underveis, sa bostyrer Wangen ifølge avisen.

Selskapet selv har oppgitt blant annet avlysninger av kamper, svakere sportslige prestasjoner og koronapandemien som årsaker til at økonomien ikke lenger gikk rundt. 

– Håper de får igjen pengene

Styreleder i Liverpool FC Supporters Club Norway, Pål Chr. Møller, var også til stede under mandagens skiftesamling. Han sier at han håper saken vil ordne seg for supporterne. 

– Vi håper de fleste vil få igjen pengene fra Reisegarantifondet. Mange av de som hadde bestilt tur er medlemmer i supporterklubben, og håpet er at de ikke skal tape pengene i tillegg til at de ikke fikk reist på turen de hadde drømt om, sier han til liverpool.no.

Supporterklubben har et samarbeid med Ving, som Norwegian Sports Travel var en konkurrent til. Møller synes det er synd at sistnevnte gikk konkurs. 

– Vi er positive til at det også er andre aktører som arrangerer turer til Liverpool for norske supportere. Det er veldig synd at de har gått konkurs, og det er synd på medlemmene og supporterne som hadde gledet seg til kamp, sier han.

Supporterklubben gjør oppmerksom på at vi har et samarbeid med Ving på fotballturer til Liverpool. Ving er en konkurrent til Norwegian Sports Travel. Siden dette rammer flere av våre medlemmer skriver vi likevel om denne saken.